Nazwa wina sugeruje jego energetyzujące działanie na układ nerwowy. Powstało w niewielkiej liczbie 38 tysięcy butelek, a jego produkcja opiera się na zasadzie zrównoważonej uprawy i minimalnego interwencjonizmu. Jest to kupaż kilku odmian, ale jego podstawę stanowią dwa rdzenne szczepy – callet i fogoneu uzupełnione dodatkiem odmian francuskich – syrah, merlot i cabernet sauvignon, które stanowią 40% całości. Proces produkcji rozpoczyna się od ręcznej selekcji gron, a po maceracji i fermentacji w stali nierdzewnej, wino dojrzewa przez 9 miesięcy w dużych drewnianych zbiornikach oraz klasycznych barrique po pierwszym i drugim użyciu. Wino jest ciemnorubinowej barwy z purpurowymi refleksami. Na intensywny nos składają się nuty dojrzałych jeżyn, wiśni i śliwek oraz pikantnych nut goździków i cynamonu. Na podniebieniu otwarta struktura tanin, soczystość i całkiem długi finisz z nutą drożdżową. Doskonałe wino do jagnięciny i wieprzowiny.
Etykieta tego wina stanowi odzwierciedlenie skrupulatnego podejścia do projektowania właścicieli winiarni. W tym wypadku jej twórcą jest ceniony, współczesny artysta Gary Baseman.