Wino powstało przy współpracy winiarni 4 Kilos oraz fundacji Amadip Esment – organizacji nonprofit zajmującą się aktywizacją zawodową osób z niepełnosprawnością intelektualną. Ta odpowiedzialność społeczna znajduje również odzwierciedlenie w podejściu do uprawy winorośli i produkcji wina. W tym przypadku jest to kupaż oparty na autochtonicznej odmianie manto negro z niewielkim dodatkiem syrah. Ręcznie zebrane, najlepsze owoce trafiają do prasy, a proces fermentacji zachodzi w dużych, dębowych zbiornikach z użyciem rdzennych drożdży. Następnie, wino dojrzewa przez rok w 500litowych beczkach z Alier i dodatkowe pół roku w 4000litrowych dębowych foudres. Wino kusi intensywnym bukietem świeżych czerwonych owoców, nutami mineralnymi i nienachalnymi akcentami drewna. Na podniebieniu jest lekkie, gładkie i bardzo jedwabiste. W ustach przyjemna kwasowość i słodkie taniny, z soczystym i owocowym finiszem. Warto podać do pikantnych skrzydełek i kiełbasy z grilla.