Kraj: | |
---|---|
Kolor: | |
Smak, styl: | |
Szczep: | |
Region: | |
Producent: | |
Pojemność: | |
Zawartość alkoholu: | |
Sposób zamknięcia butelki: |
|
Rocznik: |
|
Kod produktu: |
|
Wino, które będzie doskonałym wprowadzeniem do świata cięższych win czerwonych. Jest to kupaż castelao, aragonez (tempranillo) oraz trincadeiry, które dojrzewały w pełnym słońcu regionu Altentejo. W kieliszku mnogość aromatów świeżych i przetworzonych owoców: poziomek, malin, jeżyn i wiśni, które uzupełnia subtelna nuta kakao i wanilii. W ustach dobrze ułożone – pełne, ale przy tym soczyste. W owocowy styl wina wplecione zostały bardzo delikatne taniny, które zaokrąglają jego strukturę i wzmacniają budowę. Można śmiało łączyć z grillowanym mięsem, pastą al ragu, a nawet z pizzą.