Kraj: | |
---|---|
Kolor: | |
Smak, styl: | |
Szczep: | |
Region: | |
Producent: | |
Pojemność: | |
Zawartość alkoholu: | |
Rocznik: |
|
Kod produktu: |
|
Najważniejsza czerwona odmiana Austrii w wersji różowej. Winogrona do produkcji tego wina pochodzą ze stosunkowo młodych, bo 17-letnich krzewów, usytuowanych na żwirowym podłożu, które zapewnia świeże, owocowe aromaty. Natychmiast po przewiezieniu do winiarni, zebrane ręcznie owoce zostały poddane delikatnemu wyciśnięciu z pominięciem procesu maceracji. Fermentacja w kontrolowanej temperaturze, z krótkim dojrzewaniem na osadzie drożdżowym. Jasnoróżowa suknia zachęca do spróbowania. W nosie, na pierwszym planie całkiem intensywne aromaty truskawek i malin. W ustach czyste, harmonijne, z nienachalną kwasowością i świeżym finiszem. Producent poleca to do tarty z łososia i tramezzini z caprese.