Producentem lipca, w naszym programie 12/12, jest Martí Serdà. Ten hiszpański winiarz specjalizuje się w produkcji cavy – w jej stolicy, Katalonii. Trudno wyobrazić sobie lepszy tytuł na gorące, letnie dni. Mocno schłodzona cava, dzięki zawartości dwutlenku węgla i przyjemnej kwasowości jest orzeźwiająca, szybko rozwesela i cudownie łączy się z jedzeniem. Jest wytwarzana zgodnie z tą samą procedurą co szampan – metodą tradycyjną, poprzez przeprowadzenie drugiej fermentacji w butelce. Dzięki temu zachowuje wysoką jakość, ale też w porównaniu z szampanem, przystępną cenę. W lipcu będziemy szerzej pisać o cavie – regionie, z którego pochodzi, łączeniu z jedzeniem i metodzie wytwarzania. Przybliżymy Wam także sylwetkę producenta Martí Serdà. Jak wiadomo najlepiej uczyć się przez doświadczenie, dlatego zaprosiliśmy zarządzającego bodegą aby sam opowiedział o musujących przysmakach. Szczegóły dotyczące lipcowych degustacji znajdziecie poniżej – zapraszamy!

Cava Marti Serda

Bezpłatne degustacje z udziałem Alexa Virgili, odbędą się w Warszawie, Krakowie i we Wrocławiu. Osoby zainteresowane wzięciem w nich udziału prosimy o kontakt ze sklepem z danej miejscowości. Wszędzie obowiązują pisemne rezerwacje miejsc. Liczba miejsc jest ograniczona. Decyduje kolejność zgłoszeń. Szczegóły poniżej.

Cava na gorące dni

Degustacje komentowane z udziałem Alexa Virgili z bodega Martí Serdà:

Warszawa – 22.07.2013 – godzina 19:00 / ul. Stefana Czarnieckiego 51 – Fort Sokolnickiego

Rezerwacja miejsc i szczegóły: (22) 243 28 80 / sklep@mkondrat.pl

Kraków – 23.07.2013 – godzina 18:00 / ul. Dolnych Młynów 9 (róg Dolnych Młynów i Rajskiej)

Rezerwacja miejsc i szczegóły: (12) 623 77 01 / krakow@mkondrat.pl

Wrocław – 24.07.2013 – godzina 18:00 / ul. Słowicza 19

Rezerwacja miejsc i szczegóły: (71) 339 76 82 / wroclaw@mkondrat.pl

Zapraszamy!