Skromne przedsięwzięcie rodzinne, podjęte w okolicach Vicenzy i Werony, przypieczętowane w 2011 roku wybudowaniem własnej winiarni, nowoczesnej i samowystarczalnej. Oznacza to także wysoki standard dbałości o środowisko naturalne, i praktykę ekologicznej uprawy. Na dobry początek firma postawiła symbol szczęśliwej siódemki (wł. sette).

IXjLBINkr4U_LFPlPU6Tp_D6fvBIl-FnblYAgRKy-KE

Projekt ów wprawdzie jest bardzo młody, ale ma długą historię. Tworzą go Matteo Pontalto i Elisa Dian, para wywodząca się z weneckich rodzin o tradycjach winiarskich, poświadczonych przynajmniej od 1800 roku. W Ca’ del Sette powstają wina z apelacji DOC Prosecco, oraz regionalne IGT Veneto, z czego te ostatnie zawsze zarówno w wersji butelkowanej, jak i w coraz popularniejszych, ekonomicznych i ekologicznych opakowaniach Bag-in-Box o pojemności 3, 5, 10, a nawet 20 litrów.

Sprawdź ofertę win od producenta Ca’ del Sette >

Poznaj ofertę wyjazdów enoturystycznych do Włoch >