Darmowa dostawa zamówień powyżej 300 zł
W Warszawie w styczniu i w lutym. Zrób sobie i najbliższym prezent pod choinkę.
Prowadzony przez nas Kurs podstawowej wiedzy winiarskiej to 20 różnych win na degustacji oraz warsztaty łączenia wina z jedzeniem. Podczas spotkania poruszamy wiele tematów, które nurtują nowych winiarskich konsumentów. Wina będą mówić same za siebie, a my tylko czasami będziemy je wyręczać, opowiadając o degustacji, o szczepach, regionach winiarskich, łączeniu wina z jedzeniem i wielu innych tematach. Ramowy program kursu znajduje się poniżej. Zapraszamy też do zapoznania się z naszą relacją z kursu. Aktualne terminy kursów widoczne są poniżej i w kalendarzu wydarzeń.
Jeżeli chcesz sprawić niespodziankę bliskiej osobie kup kurs winiarski w prezencie, a my wyślemy zaproszenie w Twoim imieniu.
Wino to napój, który łączy – przekonujemy się o tym razem – bawiąc się, ucząc i degustując!
Koszt:
Cena za osobę to 490 zł / 550 zł
Co wchodzi w cenę?
• Kurs.
• Degustacje 20 różnych win.
• Lunch w tapas barze Carmona.
• Zaświadczenie o odbyciu kursu oraz drukowane materiały szkoleniowe.
• Kupon rabatowy o wartości 21 zł na zakupy w sklepie: www.marekkondrat.pl.
18-19 stycznia 2013
– piątek 18.01.2012, godz.: 18:00-21:00
miejsce: sala degustacyjna przy ulicy Wierzbowej 3 / Warszawa
– sobota 19.01.2012, godz.: 10:30-13:30
miejsce: tapas bar Carmona, ul. Chodkiewicza 3 / Warszawa
Szczegółowe informacje o kursie.
22-23 lutego 2013
– piątek 22.02.2012, godz.: 18:00-21:00
miejsce: sala degustacyjna przy ulicy Wierzbowej 3 / Warszawa
– sobota 23.02.2012, godz.: 10:30-13:30
miejsce: tapas bar Carmona, ul. Chodkiewicza 3 / Warszawa
Szczegółowe informacje o kursie.
Kolejne terminy widoczne są w kalendarzu wydarzeń.
1. Trochę dla zmysłów – odkrywanie smaków i aromatów.
a. Rozpoznawanie smaków.
b. Rozpoznawanie zapachów.
c. Podstawy degustacji wina.
2. Wino, Wino, Wino – co to jest? O produkcji i klasyfikacji.
a. Definicje wina.
b. Podstawy produkcji i podziału win.
c. Wstęp do regionów winiarskich.
3. Zabawa czy powaga? Winiarski savoir vivre.
a. O świadomych wyborach.
b. Zwyczaje związane z kulturą wina.
c. Wino w Europie i na świecie.
4. Wino i… jedzenie. Jak łączyć?
a. Teoria łączenia wina z jedzeniem.
b. Nauka poprzez doświadczenie – degustacje różnych potraw.
c. Wskazówki i pomysły.
5. Degustacje – przez cały kurs – w sumie 20 różnych win!
a. Zaprezentowanie szerokiego spektrum win.
b. Podstawowe białe i czerwone odmiany winorośli.
c. Najważniejsze i niszowe apelacje i regiony.
Referencje:
Pan Adam Szewczyk: „Bardzo dobrze zorganizowany i ciekawy!”
Pan Mariusz Chrzanowski: „Przyjemna atmosfera, naprawdę niezłe wina do degustacji i mnóstwo ciekawych informacji na temat wina przedstawianych przez utalentowanego trenera, które później godzinami można sprzedawać znajomym:] polecam!”
Pan Bartłomiej Wrzosek: „Kurs jest godny polecenia:)”
*Zastrzegamy sobie możliwość anulowania kursu jeśli nie zbierze się minimalna ilość uczestników – 10 osób lub z innych, nieprzewidzianych powodów, które uniemożliwią jego organizację. W powyższym przypadku osoby, które dokonały już opłaty będą mogły uczestniczyć w kolejnym terminie kursu lub otrzymają zwrot wpłaconych pieniędzy. Dołożymy jednak wszelkich starań, żeby nie doszło do sytuacji, w której kurs się nie odbędzie.