kieliszki z winemW Warszawie w styczniu i w lutym. Zrób sobie i najbliższym prezent pod choinkę.

Prowadzony przez nas Kurs podstawowej wiedzy winiarskiej to 20 różnych win na degustacji oraz warsztaty łączenia wina z jedzeniem. Podczas spotkania poruszamy wiele tematów, które nurtują nowych winiarskich konsumentów. Wina będą mówić same za siebie, a my tylko czasami będziemy je wyręczać, opowiadając o degustacji, o szczepach, regionach winiarskich, łączeniu wina z jedzeniem i wielu innych tematach. Ramowy program kursu znajduje się poniżej. Zapraszamy też do zapoznania się z naszą relacją z kursu. Aktualne terminy kursów widoczne są poniżej i w kalendarzu wydarzeń.

 Jeżeli chcesz sprawić niespodziankę bliskiej osobie kup kurs winiarski w prezencie, a my wyślemy zaproszenie w Twoim imieniu.

Wino to napój, który łączy – przekonujemy się o tym razem – bawiąc się, ucząc i degustując!

Koszt:

Cena za osobę to 490 zł / 550 zł

Co wchodzi w cenę?

• Kurs.
• Degustacje 20 różnych win.
• Lunch w tapas barze Carmona.
• Zaświadczenie o odbyciu kursu oraz drukowane materiały szkoleniowe.
• Kupon rabatowy o wartości 21 zł na zakupy w sklepie: www.marekkondrat.pl.

 

Aktualny terminarz kursów

18-19 stycznia 2013

– piątek 18.01.2012, godz.: 18:00-21:00
miejsce: sala degustacyjna przy ulicy Wierzbowej 3 / Warszawa

– sobota 19.01.2012, godz.: 10:30-13:30
miejsce: tapas bar Carmona, ul. Chodkiewicza 3 / Warszawa

Szczegółowe informacje o kursie.

22-23 lutego 2013

– piątek  22.02.2012, godz.: 18:00-21:00
miejsce: sala degustacyjna przy ulicy Wierzbowej 3 / Warszawa

– sobota 23.02.2012, godz.: 10:30-13:30
miejsce: tapas bar Carmona, ul. Chodkiewicza 3 / Warszawa

Szczegółowe informacje o kursie.

 

Kolejne terminy widoczne są w kalendarzu wydarzeń.

Tematy poruszane na kursie:

1. Trochę dla zmysłów – odkrywanie smaków i aromatów.

a. Rozpoznawanie smaków.

b. Rozpoznawanie zapachów.

c. Podstawy degustacji wina.

2. Wino, Wino, Wino – co to jest? O produkcji i klasyfikacji.

a. Definicje wina.

b. Podstawy produkcji i podziału win.

c. Wstęp do regionów winiarskich.

3. Zabawa czy powaga? Winiarski savoir vivre.

a. O świadomych wyborach.

b. Zwyczaje związane z kulturą wina.

c. Wino w Europie i na świecie.

4. Wino i… jedzenie. Jak łączyć?

a. Teoria łączenia wina z jedzeniem.

b. Nauka poprzez doświadczenie – degustacje różnych potraw.

c. Wskazówki i pomysły.

5. Degustacje – przez cały kurs – w sumie 20 różnych win!

a. Zaprezentowanie szerokiego spektrum win.

b. Podstawowe białe i czerwone odmiany winorośli.

c. Najważniejsze i niszowe apelacje i regiony.

Referencje:

Pan Adam Szewczyk: „Bardzo dobrze zorganizowany i ciekawy!”

Pan Mariusz Chrzanowski: „Przyjemna atmosfera, naprawdę niezłe wina do degustacji i mnóstwo ciekawych informacji na temat wina przedstawianych przez utalentowanego trenera, które później godzinami można sprzedawać znajomym:] polecam!”

Pan Bartłomiej Wrzosek: „Kurs jest godny polecenia:)”

 

 

*Zastrzegamy sobie możliwość anulowania kursu jeśli nie zbierze się minimalna ilość uczestników – 10 osób lub z innych, nieprzewidzianych powodów, które uniemożliwią jego organizację. W powyższym przypadku osoby, które dokonały już opłaty będą mogły uczestniczyć w kolejnym terminie kursu lub otrzymają zwrot wpłaconych pieniędzy. Dołożymy jednak wszelkich starań, żeby nie doszło do sytuacji, w której kurs się nie odbędzie.