Konrad Winery to rodzinna firma z Nowej Zelandii, której właścicielem jest Konrad Hengstler, niemieckiego pochodzenia winiarz.

Przeniósł się z rodziną na antypody najpierw do Australii, a gdy na początku lat dziewięćdziesiątych górzyste wyspy nowozelandzkie zadziwiły świat doskonałym białym winem znalazł tam swoje miejsce. W 1996 roku miał już pierwsze nasadzenia winorośli. Uprawy zajmują dziś skromne 40 hektarów w sławnym Marlborough, co jak na lokalne warunki jest i tak sporym areałem. Powstaje tu najważniejsze wino nowozelandzkie: niepowtarzalnie intensywne i rześkie sauvignon blanc. W winnicach Konrada na drugim miejscu jest arystokratyczny pinot noir. To delikatne czerwone wino zachwyca owocowością aromatów i charakternym smakiem. Prócz tych dwóch lokalnych specjalności produkowane są ze zrozumiałą pieczołowitością i sentymentem aromatyczne białe rieslingi i gewürztraminery, także w wersjach deserowych. Są to przecież tradycyjne niemieckie wina, odtwarzane z powodzeniem w nowoczesnej, pełnej ekspresji stylistyce nowozelandzkiej.

Sprawdź ofertę win od producenta Konrad >