Gruzja słynie nie tylko z pięknych krajobrazów i bogatej historii, ale także z produkcji doskonałych win. Kraj przez wielu uznawany jest za kolebkę winiarstwa. Pierwsze ślady produkcji wina sięgają aż 8000 lat wstecz.
W ramach MISJI Wino będziemy odwiedzać liczne winnice, gdzie zapoznamy się z bogactwem gruzińskiego wina, przeżyjemy niezapomniane chwile na pikniku, poznamy atmosferę gruzińskiego targu, weźmiemy udział w warsztatach pieczenia chleba, stworzymy istne dzieła na warsztatach garncarstwa, zwiedzimy stolicę kraju Tbilisi. To tylko niektóre z atrakcji. Naszym przewodnikiem będzie Gruzin z krwi i kości, wielki miłośnik i producent wina oraz właściciel znanej gruzińskiej restauracji Rusiko – Davit Turkestanishvili.
Termin wyjazdu: 16-24.09.2024
Cena: 6350 zł/os w pokoju 2 os + koszt przelotu
przelot na trasie Warszawa – Tbilisi – Warszawa ok. 3200 zł (cena do potwierdzenia)
(cena dotyczy 1 osoby zakwaterowanej w pokoju 2 osobowym). dopłata do pokoju 1 os. 1200 USD
Świadczenia w cenie:
MISJA WINO to autorski format wyjazdów enoturystycznych. Powstał z myślą o tym, aby ułatwić podróżowanie do winnic tym, którzy tak jak my, kochają wino i podróże. W ramach projektu MISJA WINO pokażemy Wam winiarskie regiony słynące z produkcji tego szlachetnego trunku i gospodarstwa usytuowane w malowniczych miejscach na kilku kontynentach, z dala od cywilizacji. Odwiedzicie nowoczesne winnice oraz historyczne posiadłości przechodzące z pokolenia na pokolenie, których właściciele dzielą się swoją wiedzą, wybornym winem oraz regionalnymi przysmakami. MISJA WINO to obowiązkowy punkt programu zarówno dla osób złaknionych zgłębiania tajników winiarstwa od lat zafascynowanych winem, jak i tych, którzy dopiero rozpoczynają swoją przygodę na enologicznej ścieżce.
Małgorzata Sułek
Absolwentka SGH na kierunku finanse i rachunkowość. Początkowo związana z bankowością, obecnie odkrywa pasję do wina zarządzając siecią sklepów franczyzowych i projektem wyjazdów enoturystycznych Misja Wino. Prywatnie miłośniczka podróży, dobrej kuchni oraz spotkań z przyjaciółmi, zawsze w towarzystwie dobrego wina. Ukończyła kurs WSET 2 oraz WSET 3 z wyróżnieniem.