W kwietniu, w ramach programu 12/12 odwiedziła nas Paola Lanzavecchia – enolożka z piemonckiej winiarni Villadoria. Paola opowiadała o historii swojej rodziny, która zgodnie z tradycją wytwarza wino w Piemoncie już od kilku pokoleń. Opowiadała też o badaniach, które prowadzi, związanych z wpływem warunków klimatycznych na jakość danego rocznika. Odbyła się pionowa degustacja barolo. Próbowaliśmy także innych win z portfolio Villadoria: Barbera Piemonte DOC, Dolcetto Langhe DOCTemprà Nebbiolo d’Alba DOC. Dziękujemy Paoli i wszytkim uczestnikom. Poniżej znajduje się fotorelacja ze spotkania.

Specjalne podziękowania dla Fortu Sokolnickiego, który nas gościł oraz dla Api Food, który zadbał o przysmaki z Włoch.

 

Różne roczniki barolo Paola prezentuje mapę parceli barolo Degustowaliśmy cały przekrój win z Piemontu Paola Lanzavecchi i Marcin Witek na prezentacji Marek Kondrat był gospodarzem spotkania Kieliszki przygotowane na barolo Villadoria  w prasie Korki po barolo Przysmaki od Api Food Barolo do degustacji pionowej