Dostawa Same Day Express i Comfort

Dostawa tego samego dnia w Warszawie. Sprawdź!

Darmowa dostawa

Darmowa dostawa zamówień powyżej 349 zł

Odbiór osobisty FedEx

Odbiór osobisty w blisko 4000 punktów FedEX

Dołącz do WG

Dołącz do WinoGrono i kupuj do 40% taniej

Nagrody za polecenia

Nagrody za polecenia znajomym

Outlet win

Kupuj do 20% taniej w outlecie

Jesteś zainteresowany ofertą?
Skontaktuj się z nami!
Restauracje, kawiarnie, sklepy
Wino i prezenty dla firm
Przemysław Jurycki
tel. 668 671 390
oferty@mkondrat.pl
przemyslaw.jurycki@mkondrat.pl
Jesteś zainteresowany ofertą?
Skontaktuj się z nami!
tel. 668 671 008
sklep@mkondrat.pl
(pon.-pt. w godzinach 9:00-17:00)
Oferta dla firm
Przemysław Jurycki
tel. 668 671 390
oferty@mkondrat.pl
przemyslaw.jurycki@mkondrat.pl
27 lipca 2022

Wyjątkowe przepisy z szampanem

Lubisz szampana? Jeśli tak, nie mamy wątpliwości, że pokochasz Henriot’s Brut Souverain Champagne Non Vintage. Ten delikatny trunek kryje w sobie aromaty kwiatów, żółtych śliwek oraz delikatnie wyczuwalne nuty brioche.

szampan i dania blog Trudno znaleźć coś, co lepiej uzupełniałoby się z owocami morza. Dlatego, specjalnie dla Was przygotowaliśmy przepisy na ceviche z okonia morskiego oraz sałatkę krabową, które bez problemu odtworzycie w domu, a w połączeniu z szampanem Henriot stworzycie danie niczym z restauracyjnego menu.

CEVICHE Z OKONIA MORSKIEGO

Składniki:

360 gramów okonia morskiego lub innej białej ryby cienko pokrojonej w plastry
20ml soku z cytryny
20 ml soku z pomarańczy x1
20 ml soku z cytryny x1
20 ml soku z limonki x1
redukcja z soku z pomarańczy 20 ml
(świeży odparowywany do konsystencji syropu, sok może być z kartonu, ważne, by był dobrej jakości)
1 x szalotka posiekana w drobną kosteczkę
¼ x pęczek szczypiorku
¼ x pęczka kolendry
1 x papryczka chilli posiekana w drobną kosteczkę
6 truskawek (opcjonalnie mango, arbuz, ananas, jabłko)
sól
pieprz

Sposób przygotowania:

Rybę pozostaw w misce z sokiem pomarańczowym, sokiem z limonki i cytryny. Po upływie 5 minut, dodaj resztę składników, dopraw solą, pieprzem oraz chilli i wymieszaj. Pozostaw do przeniknięcia się smaków (na min. pół godziny) i delektuj się smakiem dania w towarzystwie szampana.


SAŁATKA KRABOWA SURIMI Z KREWETKAMI I ANANASEM

Składniki:

250 gramów paluszków krabowych
100 gramów krewetek zimnowodnych (w zalewie bądź ugotowanych) lub szyjki rakowe w zalewie
100 gramów ananasa (świeżego lub z puszki)
100 gramów brzoskwiń z puszki
¼ pęczka posiekanego szczypiorku
4 łyżki majonezu
sól
pieprz

Sposób przygotowania:

Paluszki krabowe i krewetki zmiksuj za pomocą blendera. Dodaj ananasa i brzoskwinie. Dopraw solą i pieprzem. Na koniec uzupełnij majonezem i posyp szczypiorkiem. Wymieszaj.

Smacznego!

O autorze

Małgorzata Sułek

Małgorzata Sułek

Absolwentka SGH na kierunku finanse i rachunkowość. Początkowo związana z bankowością, obecnie odkrywa pasję do wina zarządzając siecią sklepów franczyzowych i projektem wyjazdów enoturystycznych Misja Wino. Prywatnie miłośniczka podróży, dobrej kuchni oraz spotkań z przyjaciółmi, zawsze w towarzystwie dobrego wina. Ukończyła kurs WSET 2 oraz WSET 3 z wyróżnieniem.

Artykuły autora

A to już czytałeś?

Polecamy wina

Wino Henriot Souverain Brut Champagne AC
Dostępnośćduże ilości
290,00 zł
Bydgoszcz:niedostępny
Rezerwuj Katowice:dostępny
Rezerwuj Kraków:dostępny
KRAKÓW – BARAWINO:niedostępny
Rezerwuj Poznań:dostępny
Rezerwuj Warszawa:dostępny
Rezerwuj Warszawa - Muślinowa:dostępny
Wrocław:niedostępny

Zestawy

Polecamy zestaw

Miselle na co dzień
Dostępnośćduże ilości
234,00 zł
210,00 zł
Najniższa cena z 30 dni sprzed obniżki: 222,00 zł
-10%