Zapraszamy Państwa do udziału w serii wyjątkowych wydarzeń – degustacje, które poprowadzi Małgorzata Sułek oraz gość specjalny – właściciel winnicy Chimera d’Albegna Iacopo Becherini, który przyjechał z Włoch, by zaprezentować osobiście swoje wina. Zagości w trzech miastach: w Katowicach, Krakowie i Warszawie. Spotkania odbywać będą się w języku angielskim.
W Warszawie 24.01 zapraszamy na kolację degustacyjną: ZAPISY
W Krakowie 25.01 zapraszamy na degustację + przekąski: ZAPISY
W Katowicach 26.01 zapraszamy na degustację + przekąski: ZAPISY
PROMOCJA! -25% na degustację w Katowicach z kodem rabatowym: INT-CHIMERA. Użyj kodu w koszyku i ciesz się okazyjną ceną spotkania!
Lista degustowanych win:
Chimera Pasha Toscana IGT 2020
Chimera Suley Toscana IGT 2020
Chimera Rosato Maremma Toscana DOC 2020
Chimera Leonardo Cabernet Maremma Toscana DOC 2018
PREMIERA Chimera d’Albegna Oriente Syrah DOC Maremma Toscana
Chimera Caletra Maremma Toscana DOC 2017
W 1999 r. Rodzina z Becherini z Florencji przeniosła się do majątku w Maremma o powierzchni 30 hektarów, aby odkryć rodzinne dziedzictwo produkcji pięknego wina. Bogata historia przodków rodziny Becharini związana z winiarstwem stała się początkiem winnicy La Chimera d’Albegna. Niepowtarzalny klimat Maremma, w połączeniu z jego glebą i bliskością morza sprawiają, że La Chimera d’Albegna wyróżnia się na rynku winiarskim. Powstają tam imponujące wina oparte o króla Toskanii – szczep Sangiovese oraz szczepy międzynarodowe cabernet sauvignon, syrah i merlot.
Dowiedz się więcej o producencie La Chimera d’Albegna.
Zapoznaj się z regulaminem.
Jeżeli chcesz sprawić niespodziankę bliskiej osobie, kup zaproszenie na degustację w prezencie, a my wyślemy zaproszenie w Twoim imieniu (zaproszenie w formie PDF wysyłane drogą e-mail).
Balbina Kościelska
Doświadczenie w sprzedaży, marketingu, komunikacji i IT zdobywała mieszkając w Nowej Zelandii i Australii. Po powrocie do kraju, jej uwaga skupia się na podróżach gastronomicznych i doznaniach smakowych importowanych i krajowych win. W codziennej pracy wykorzystuje wiedzę zdobytą podczas kursów WSET 2 i WSET 3.