Podgrzej oliwę na patelni, dodaj grzyby i czosnek, smaż na małym ogniu przez 5 minut. Kiedy grzyby zmiękną, zwiększ lekko ogień, wlej wino, gotuj kolejne 5 minut, aż wino odparuje. Dodaj natkę, dopraw solą i pieprzem, następnie zdejmij z ognia.
Plastry halloumi ułóż osobno (tak, by nie zachodziły na siebie) na innej patelni i ustaw na średnim ogniu. Praż około 5 minut, kiedy spód nabierze złotego koloru, przełóż na drugą stronę (uwaga, ta strona usmaży się szybciej).
Kromki bagietki (można posmarować oliwą) podpiecz w piecu, lub na patelni,
aż będą chrupkie. Na każdej grzance ułóż plasterek sera i grzybów.
Pozostaw na krótko, następnie odlej na sicie. Nasączoną winem sól przesyp na blachę do pieczenia, wstaw do pieca nagrzanego do 50 stopni i susz około 3 godzin. Używaj do sosów, dressingów, dań z warzyw, zup, mięs lub pieczywa.
WINNE SMOOTHIE
Zobacz film
Do smoothie potrzebujesz:
3/4 filiżanki pokrojonego mango (świeże lub mrożone)
Umieszczamy na Twoim urządzeniu pliki cookie, celem usprawnienia działania tej strony www. W każdej chwili możesz usunąć i zablokować dalsze umieszczanie plików cookie zmieniając ustawienia przeglądarki. Szczegółowe informacje na temat plików cookie oraz przetwarzania przez nas Twoich danych osobowych zamieściliśmy w naszej Polityce Prywatności.
Jeśli chcesz dowiadywać się o promocjach, nowościach i wydarzeniach dotyczących Kondrat Wina Wybrane, podaj swój adres e-mail, na który będziemy je wysyłać. Dodatkowo otrzymasz od nas rabat.
* W sklepach stacjonarnych obowiązuje rabat 10%, kod rabatowy otrzymasz w e-mailu.
Ze względu na wymogi prawne i w trosce o bezpieczeństwo danych naszych klientów nie umożliwiamy zakupów online w przypadku braku akceptacji Regulaminu. Odmowa akceptacji zmian jest równoznaczna z rozwiązaniem umowy ze spółką Kondrat sp. z o.o. i skutkuje brakiem możliwości korzystania z oferty sklepu.