Odbiór z automatów i punktów DPD Pickpup. Sprawdź!
Bricco Boschis to nazwa jednego z szlachetnych cru piemonckich, gdzie rodzina Cavallotto ma zaledwie pięć hektarów winnicy, gdzie przy niewielkiej wydajności zbiera się delikatne grona nebbiolo do produkcji podstawowego barolo. Fermentacja i trzytygodniowa maceracja przebiegają w kadziach stalowych. Dalej naprawdę długie dojrzewanie, trzy i pół roku w beczkach ze sławońskiego dębu różnej wielkości. Trunek zaiste powalający, barolo w prawdziwie dawnym stylu, zdecydowanie dla cierpliwych. Wino to ma bowiem kilkunastoletni potencjał rozwoju i szkoda otwierać je za wcześnie. Rubinowo ceglasta, błyszcząca barwa. Olśniewający siłą, trwałością i złożonością, eteryczny bukiet obejmuje suszone owoce, lukrecję, dżem truskawkowy, drewno cedrowe i fiołki. Ciepłe i miękkie w dotyku, ale z wyczuwalną, trwałą strukturą taniczną. Szlachetne wino do dziczyzny i twardych serów, konieczna dekantacja.