Odbiór z automatów i punktów DPD Pickpup. Sprawdź!
San Giuseppe to selekcja najlepszych parcel (w sumie tylko niecałe cztery hektary) w obrębie cru Bricco Boschis. Pomnikowe wino dla tej części Piemontu, trunek majestatyczny, władczy i długowieczny. Warto próbować co najmniej dziesięcioletnie, a wielkie wrażenie robią stare, dwudziesto-, trzydziesto-, a nawet czterdziestoletnie roczniki. Maceracja trwała blisko miesiąc, a leżakowanie w tradycyjnych beczkach ze sławońskiego dębu ponad cztery lata! W degustacji rdzaworubinowa barwa i gęste łzy na ściance kieliszka. W złożonym bukiecie pojawiają się suszone owoce i suszone kwiaty, liściasta herbata oraz zwiewne i eleganckie nuty tytoniu, skóry i lukrecji. W ustach pełne, harmonijne i bogate. Miękkie taniny wygładzają się w finale. Bukiet ewoluuje w karafce przez wiele godzin. Wino godne przyprawionej pieczeni z dziczyzny, zwłaszcza w ciężkim, grzybowym sosie. Albo po prostu do niespiesznego sączenia i przegryzania kawałków kruszonego parmezanu.