Zestaw sześciu deserowych win z Francji, Włoch i Hiszpanii – jedno różowe, dwa białe i trzy czerwone. Mamy tutaj lekkie, półsłodkie Ca’ del Sette Bacca Del Merlo – kupaż garganegi, chardonnay oraz pinot bianco z Veneto, półsłodkie Beauvignac z południa Francji, czerwone, musujące Lambrusco z okolic Modeny, słodkie wino z okolic Nawarry Tinto Dulce, półsłodki kupaż cabernet sauvignon z merlotem oraz różowa bomba aromatów od producenta Alconde. Wina te sprawdzą się w towarzystwie deserów i owoców lub podane na koniec posiłku. Można je także popijać delikatnie schłodzone samodzielnie.
Zestaw pakowany jest w standardowe pudełko kartonowe chroniące zawartość przed uszkodzeniem, które nie jest opakowaniem ozdobnym. Jeśli chcesz sprawić komuś niespodziankę, możesz podać treść życzeń podczas składania zamówienia, a my dołączymy je bezpłatnie na specjalnie przygotowanej karcie w kopercie.
Miłe, lekko słodkie wino z południa Francji. Delikatna i jasna barwa. Wyraźny, czysty aromat dojrzałych owoców i kwiatów. Przyjemne nuty ananasa i pigwy. W ataku łagodne słodyczą, ożywione kwasowością na finiszu. W sumie harmonijne i kompletne. Dobry pomysł na odpowiednio schłodzony aperitif lub we francuskim stylu dodatek do pasztetów, a w międzynarodowym do owocowych deserów.
Słodka wersja „jagody kosa”. Do produkcji tego wina użyto 3 odmian winogron: garganegi, chardonnay oraz pinot bianco, dorastających na wulkanicznej glebie. Po fermentacji, gotowe wina łączy się ze sobą i pozostawia w stalowych tankach na okres dwóch miesięcy. W kieliszku błyszcząca, bladozłota barwa z zielonymi odcieniami. W bukiecie wyczuwalne są białe kwiaty, morele, a także akcenty mineralne przywodzące na myśl mokry kamień. W ustach bardzo delikatne i świeże. Uwodzi słodyczą i subtelną, landrynkową końcówką. Z powodzeniem można łączyć z ciastem drożdżowym na słodko, sałatką owocową, ale równie dobrze można się nim cieszyć bez towarzystwa posiłku. Serwować w temperaturze 8-10 st. C.
Złota klasyka dla lambrusco: czerwone musujące, do tego jeszcze w wersji półsłodkiej! Stąd nazwa serii ze złotym liściem… ale bez obawy, specjaliści z Cantina di Sorbara tu też nie rezygnują z ambicji jakościowych produktów! Winogrona pochodzą z dwóch różnych siedlisk, i przechodzą proces wtórnej fermentacji w kadzi. Trwałe bąbelki na tle purpurowej sukni uwalniają wyraźnie owocowy aromat. Na podniebieniu równowaga świeżości, słodyczy i delikatnego garbnika.
Owocowa bomba aromatów z hiszpańskiej Navarry przywodząca na myśl truskawki, brzoskwinie i poziomki. Intensywnie różowa barwa o fioletowych refleksach. W ustach czyste i świeże mimo sporej zawartości cukru. Idealne do deserów owocowych i pikantnej kuchni azjatyckiej.
Nazwa wina powstała przypadkowo podczas premierowej degustacji i wyraża zaskoczenie jego intensywną i ciemną barwą. Podobnie jak w przypadku swojego wytrawnego odpowiednika – Stranero Dolce powstało z połączenia cabernet sauvignon i merlot, z tą różnicą, że po 8 dniach fermentacja alkoholowa została zatrzymana poprzez obniżenie temperatury wina do 2°C, co pozwoliło zachować znaczną ilość cukru resztkowego. Wyczuwalne są nuty wiśni w rumie, landrynek i czarnej herbaty. W ustach słodkie, ale nie przytłaczające. Można łączyć razem z suszonymi owocami, wypiekami, ciemną czekoladą i intensywnymi serami.
Przyjemnie owocowe, słodkie wino z okolic Nawarry, na północy Hiszpanii. Jest to kupaż różnych odmian lokalnych ze sporą dawką cukru resztkowego, która nadaje trunkowi deserowy charakter. Wśród aromatów wyczuwalne wiśnie i czereśnie w syropie, oraz subtelny akcent korzenny. Na podniebieniu dość zwiewne i lekkie, wyraźnie słodkie. Można podawać do miękkich serów, albo niezbyt intensywnych deserów na bazie owocowej.