W zestawie znajdują się trzy wina musujące z trzech wielkich regionów winiarskich. Francuskie Vouvray z Doliny Loary o delikatnej wytrawności. Lekko słodkie Prosecco od Bisola, pochodzące z wybitnego regionu Valdobbiadene. Nieoceniona Cava ze źródła, a więc regionu Katalonii. Te trzy tytuły sprawią wielką przyjemność miłośnikom musiaków. A tym, którzy nie są do nich jeszcze przekonani, pozwolą rozwiać swoje wątpliwości. Podawać mocno schłodzone do przystawek, owoców morza, tapasów lub solo.
Najbardziej wytrawna wersja musującego vouvray z Domaine Poultiere i tak nie jest w stanie ukryć naturalnej słodyczy chenin blanc znad Loary. Metoda tradycyjna, taka jak stosowana przy produkcji szampana. Wino trzymane w butelkach, na osadzie drożdżowym sporo ponad dwa lata. Dzięki temu rozwija bogatą strukturę i apetyczne aromaty pieczonego ciasta i tostów. Oprócz tego w bukiecie są obecne nuty pigwy, moreli i gruszki. Na podniebieniu niezwykle świeże, zdyscyplinowane, wytrawne i potoczyste, złagodzone charakterystyczną dla chenin gładkością woskowego dotyku. Zajmujący aperitif lub ambitne towarzystwo niebanalnych potraw, od skorupiaków po pasztety i warzywa.
To jedno z najelegantszych win renomowanej firmy Bisol, z linii cru, wyróżniającej wyjątkowe siedliska. Nazwa Salis odnosi się do podłoża glebowego, bogatego w wapienie pochodzenia morskiego (sal łac. – sól). To na nich winogrona zyskują doskonałą kwasowość i szlachetne aromaty. Dzięki nim wino jest rześkie i atrakcyjne. Trwałe i żywe bąbelki pracują bez wytchnienia na tle jasnozłocistej sukni. Zapach delikatny, ale złożony. Jest dużo owocu, ukwiecona łąka, brzoskwinie i mandarynki. Na podniebieniu miękkie, łagodne i pieszczotliwie orzeźwiające. Idealna równowaga daje wrażenie lekkiego muśnięcia słodyczy.
Kapitalnie świeże wino musujące, niezwykle orzeźwiające. A to za sprawą minimalnej zawartości cukru resztkowego w niedosładzanym, naturalnie wytrawnym stylu tej cavy. Lekkie i subtelne, kwiatowe aromaty pasują do wyrazistej rześkości podniebienia. Smaczny aperitif, dopasuje się do każdej przekąski.