Kraj: | |
---|---|
Kolor: | |
Smak, styl: | |
Szczep: | |
Region: | |
Producent: | |
Pojemność: | |
Zawartość alkoholu: | |
Rocznik: |
|
Kod produktu: |
|
Cabernet franc, podobnie jak większość czerwonych win Friuli czaruje swoją rubinową barwą, z wyraźnymi, purpurowymi refleksami. Wapienne terroir, wpływ Dolomitów i bliskość do morza przedstawiają tę francuską odmianę w nieco innym kontekście. Kręcąc kieliszkiem wyzwolimy intensywne aromaty czerwonych owoców, porzeczek, z delikatnym niuansem ziemi, majeranku i białego pieprzu. W ustach przyjemnie świeże, soczyste i gładkie, z subtelnym finiszem. Warto podać do duszonej wieprzowiny, pieczonego kurczaka czy najzwyklejszej deski wędlin i serów.
Bardzo dobre Polecam!
Bardzo dobre wino
Oko – Wino klarowne średnio rubinowe ,błyszczące
Nos – aromaty wiśni , ugotowanej truskawki ? , aromaty delikatne i przyjemne
Usta – Delikatne ,w ataku lekko pikantne , w smaku jeżyna , truskawka , wiśnia , ładnie zbalansowane kwasowość , słodycz i taniny ładnie ze sobą współgrają ,
Wysłane zostało jako prezent, więc miałem okazję tylko usłyszeć opinię – proste, dobre do mięsnych dań lub serów, ciekawy bukiet
Przypomina wina z Moraw. Proste do malowymagajacych potraw mięsnych. Można pić lekko schlodzone