Kraj: | |
---|---|
Kolor: | |
Smak, styl: | |
Szczep: | |
Region: | |
Producent: | |
Pojemność: | |
Zawartość alkoholu: | |
Rocznik: |
|
Kod produktu: |
|
Ciekawy kupaż tempranillo i francuskich odmian z wysokogórskich winnic o ubogich glebach, u podnóża parku narodowego Guadalajara. Wino leżakowało w beczkach z dębu francuskiego i amerykańskiego przez rok. Ma elegancką, wiśniową suknię i bogaty bukiet. Składa się on z warstwy korzennej: kokos, kawa i gorzka czekolada, oraz ładnie dojrzałej, owocowej: śliwki, czereśnie, morwy. Wszystko dobrze zintegrowane, wyważone, z balsamicznym i mineralnym zapleczem. Na podniebieniu mocne, treściwe garbnikiem. Ma świeży i długotrwały finał. Ilość złotych medali i wysokich ocen nie pozwala na obojętność.
Nie kapryszę, to dobre wino. Sączyłem bez dodatków, ciesząc nos, podniebienie, nasłuchując innych przyjemnych szmerów.
Bardzo smaczne wino, które otworzyliśmy na rocznicę ślubu :)
Miałem przyjemność pić rocznik 2013. Piękne wino! Bukiet złożony, średnio intensywny, czerwone owoce – jeżyna, czarna wiśnia, tytoń, cynamon. Ciało pełne, taniny bogate, już idealnie wtopione. Bardzo długi finisz. Mimo swej złożoności i ciężaru bardzo pijalne. Przypomina znacznie droższe Ribery. W tej cenie – „brać kartonami” – jak piszą na znanym portalu winiarskim. W tej kategorii cenowej 10*