To zdecydowanie numer jeden w nowoczesnej bodedze Huerta de Albala. Dla niektórych to nawet numer jeden wśród hiszpańskich szirazów. Limitowana produkcja wiąże się z ostrą selekcją (dwukrotne sortowanie). Fermentacja odbywa się w kadziach dębowych, dalej wino dojrzewa przez czternaście miesięcy w beczkach z nowej dębiny Allier. Szata ciemnej purpury, substancji oleistej. Bukiet gęsto tkany jak płótno to istna inhalacja balsamiczna! Najpierw uderza w nos siła dymnych nut jak z jaskini smoka wawelskiego, później dochodzi słodycz syropu z leśnych owoców, fig i śliwek ze skórką pomarańczową w czekoladzie. W palecie do tej słodkiej krągłości przybywa ożywiająca kwasowość i kulturalne garbniki. Trwały finał pociesza przez ładną chwilę.
Niestety wino zepsute ( rocznik 2013 ) Osobiście dokonałem zwrotu w sklepie stacjonarnym na ul. Wierzbowej w W-wie i otrzymałem rekompensatę w postaci dwóch innych butelek wna.
Dziękujemy za zwrócenie uwagi. W takich przypadkach zawsze zachęcamy do reklamacji, co i Pan uczynił. Niestety wady wina się zdarzają i dopiero podczas otwarcia butelki można je wykryć.
Jeszcze nie probowalem
Wiśnia, rodzynki, figi, śliwki. Pyszne :-)
łoł , toż to jest wino jako szukałem, smaczne, okrągłe, pyszne, gęste, coś wspaniałego
Wspaniałe wino😊.
Nie jestem znawcą, nie wiem czy są wina lepsze od tego ale uważam że to wino jest doskonałe, to wino to rozkosz dla zmysłów. Piękny bukiet zapachu, doskonały smak i barwa, to wszystko co cieszy zmysły i daje radość chwili.
Miałem ogromną przyjemność degustować to wino podczas kursu winiarskiego. Po raz pierwszy doznałem uczucia, że piję wino doskonałe. Brak mi słów którymi mógłbym je opisać – jest w nim dosłownie wszystko. Uważam, że nie znajdzie się osoba, której by ono nie smakowało. Z niecierpliwością czekam na chwilę, kiedy znajdzie się ono na mojej półeczce – na wyjątkową okazję.