Dołącz do WG

Dołącz do WinoGrono i kupuj do 40% taniej

DPD Pickup

Odbiór z automatów i punktów DPD Pickpup. Sprawdź!

Outlet win

Kupuj do 20% taniej w outlecie

Darmowa dostawa

Darmowa dostawa zamówień powyżej 349 zł

Odbiór osobisty FedEx

Odbiór osobisty w blisko 4000 punktów FedEX

Nagrody za polecenia

Nagrody za polecenia znajomym

Jesteś zainteresowany ofertą?
Skontaktuj się z nami!
Restauracje, kawiarnie, sklepy
Wino i prezenty dla firm
Przemysław Jurycki
tel. 668 671 390
oferty@mkondrat.pl
przemyslaw.jurycki@mkondrat.pl
Jesteś zainteresowany ofertą?
Skontaktuj się z nami!
tel. 668 671 008
sklep@mkondrat.pl
(pon.-pt. w godzinach 9:00-17:00)
Oferta dla firm
Przemysław Jurycki
tel. 668 671 390
oferty@mkondrat.pl
przemyslaw.jurycki@mkondrat.pl

Komentowana „Kolacja niepodległościowa”

Dostępnośćbrak miejsc
Wysyłkae-mail
Koszt dostawy0 zł
320,00 zł
Komentowana „Kolacja niepodległościowa”

Znajdź wydarzenia najbliżej Ciebie

Wybierz miasto i termin

Brak dostępnych terminów.

Opis i program

Komentowana „Kolacja niepodległościowa”

Kulinarno-winne sposoby na uczczenie naszego Narodowego Święta Niepodległości zostały wymyślone, dosłownie, wieki temu. O gęsinie pisał już Adam Mickiewicz, a w XIX wieku na warszawskiej giełdzie sprzedawano ponad trzy miliony żywych gęsi. W czasie zaborów patriotycznym obowiązkiem było spożywanie „fasoli niepodległości” (inaczej zwanej polską fasolą z orzełkiem, karłowatej odmiany, będącej kultywarem fasoli zwykłej), a od 1860 roku cenionym deserem jest rogal z nadzieniem z białego maku, zwany świętomarcińskim. Dziś daniom z gęsiny towarzyszą coraz częściej nasze rodzime, młode wina świętomarcińskie.

Kilka upraw białej, karłowatej fasolki, z ciemnobordowym wzorem przypominającym orła w koronie, odkryto niedawno w okolicy Nowego Sącza.

Zgodnie z historycznymi przekazami i kształtującą się od ponad 20 lat nową tradycją, ku której również się skłaniamy, gęsina i polska fasola z orzełkiem powinny stać się „obowiązkowym” daniem 11 listopada.

Zapraszamy więc na niepodległościowe spotkanie z tradycyjnymi, polskimi daniami oraz ciekawymi winami z różnych regionów naszego kraju.

Na kolacji degustacyjnej w BARaWINO w Warszawie, która odbędzie się 11 listopada (poniedziałek) o godz. 16:00, będzie można spróbować 6 polskich win i 6 polskich dań,  które podkreślą podniosły klimat tego dnia.

Spotkanie poprowadzi nasz ekspert, Jan Witkowski a kreatorem dań na tę kolację będzie Sous Chef BARaWINO, Piotr Wawryło.

Koszt uczestnictwa w wydarzeniu to 320 zł/os. Cena obejmuje kieliszek każdego z prezentowanych win oraz specjalnie dobrane do nich menu degustacyjne.

Każdemu z prezentowanych win będzie towarzyszyć starannie dobrana potrawa w formie degustacyjnej. Przy zapisie prosimy o wybór menu: standardowe lub bezmięsne.

Zapoznaj się z regulaminem.

Jeżeli chcesz sprawić niespodziankę bliskiej osobie, kup zaproszenie na degustację w prezencie, a my wyślemy zaproszenie w Twoim imieniu (zaproszenie w formie PDF wysyłane drogą e-mail).

 

Galeria

Skompletuj Warsztaty Wina

Wiedza o winie fascynuje i prowokuje do ciągłych poszukiwań. Jest jak podróż, która nigdy nie męczy. Dlatego stworzyliśmy program Warsztatów Wina, dzięki któremu okrążysz winiarski świat w 42 godziny.
Skompletuj wszystkie kursy i zostań winnym ekspertem!

Dowiedz się więcej

KONTAKT

Masz pytanie, potrzebujesz pomocy? Skontaktuj się z nami!

Warsztaty i degustacje

Marcin Witek
tel. 538 637 247
kursy@mkondrat.pl

Oferta dla firm

Przemysław Jurycki
tel. 668 671 390
przemyslaw.jurycki@mkondrat.pl

Zestawy

Polecamy zestaw

Letni Sztos
-10%
Dostępnośćduże ilości
435,00 zł
391,00 zł
Najniższa cena z 30 dni sprzed obniżki: 435,00 zł