Trzy wytrawne wina idealne na chłodne i długie wieczory. Esencjonalny Tokaj będący popisowym kupażem furminta i hárslevelű to jedyne białe wino zestawu. Czerwień reprezentuje cabernet sauvignon ze słonecznej Kalifornii oraz rioja od świetnego Davida Moreno. Ta trójka to pełne, ciężkie i ekspresyjne wina, które trafią w gusta osób szukających mocnych doznań.
Wino szczególnie bliskie sercu rodzinie Davida Moreno. Powstało z najlepszych owoców pochodzących z najstarszych krzewów tempranillo (90%) i garnachy dorastających w różnych częściach Rioja Alta. Czwarta część zebranych ręcznie gron nie była pozbawiona zielonych części, poza tym winifikacja konwencjonalna i 18-miesięczne dojrzewanie w beczkach z dębu francuskiego i amerykańskiego. Suknia rubinowa, o intensywnym zabarwieniu. W nosie wyczuwalne są aromaty truskawek, porzeczek i jeżyn będące w doskonałej harmonii z nutami dębowymi – zwłaszcza kakao. W ustach bardzo soczyste, a jednocześnie solidnej budowy. Taniny gładkie i miękkie. Wino można łączyć z jedzeniem na wiele sposobów, ze szczególnym uwzględnieniem wieprzowiny i dziczyzny. Dodatkowego smaczku dodaje dekoracja kapsuły, na której widnieją pierwsze słowa w języku hiszpańskim odnalezione w pobliskim klasztorze.
Niezwykłe wino, które powstało na bazie najlepszych owoców odmiany furmint (83%) i hárslevelű. Pierwsza z nich tłoczona bezpośrednio, druga natomiast przeszła kilkugodzinną macerację. Winifikacja z jednej strony uszyta na miarę, a z drugiej nieco eksperymentalna. Fermentacja w beczkach o różnej pojemności i stopniu użycia, z udziałem różnego rodzaju drożdży. Następnie, po pół roku dojrzewania w dębinie powstał finalny blend. Wino jest koloru bladego złota, a w nosie wyczuwalne są intensywne i świeże aromaty białych owoców, uzupełnione lekką, zieloną nutą kwiatową. W ustach jest średniej budowy, z orzeźwiającą kwasowością. Daje o sobie znać krągła, dębowa tekstura, dobry balans, finezja i przyjemna, słonawa końcówka. Wino, które dotrzyma kroku nawet cielęcinie i wieprzowinie. Podawać schłodzone do temperatury 10 st.
Klasyka kalifornijskiego winiarstwa w swoim typowym wydaniu, czyli słoneczny cabernet o intensywnym aromacie i zdecydowanym smaku. Nos obfituje w nuty dojrzałych wiśni, śliwek, fiołków i suszonych owoców wzmocnionych wyraźnie wyczuwalnymi aromatami wanilii i czekolady pochodzącymi z dębowych beczek. Na podniebieniu dzieje się dużo. Jest wyraźna, ale nieostra tanina, przyjemna i łagodząca kwasowość oraz gładki, soczysty i konsekwentny finisz dając w rezultacie bardzo pijalne wino, które powstało właśnie po to by się nim cieszyć bez zbędnego namaszczenia.