Kraj: | |
---|---|
Region: | |
Odmiana: | |
Producent: | |
Pojemność: | |
Najlepiej spożyć do: |
|
Kod produktu: |
|
Oliwa tłoczona jest z autochtonicznych odmian oliwek z regionu Ribatejo. Weryfikacja specjalistów na każdym etapie wytwarzania daje możliwość stworzenia unikatowej i doskonałej w smaku oliwy.
Szlachetne oliwy Casa Anadia produkowane są w posiadłości Quinta do Bom Sucesso od conajmniej XVII w. Oliwy pochodzą z upraw o trzech różnych glebach (glinianej, kredowej i łupkowej) co wpływa na zróżnicowanie ich smaku. Oliwy wyciskane są z oliwek typowo portugalskich odmian Galega i Cobrançosa, oraz z odmian obcych: Picual i Arbequina. Oliwy Casa Anadia są w 100% organiczne, naturalne i niefiltrowane. Stanowią efekt doskonałej alchemii między odmianami oliwek, odpowiednią glebą i doświadczeniem nabytym przez setki lat. Podczas zbiorów, zaawansowane procesy mechaniczne łączone są z tradycyjnymi metodami pozyskiwania oliwek tak, by nigdy nie spadały na ziemię. Idealnie zdrowe oliwki transportowane są do tłoczni, gdzie po kilku godzinach od zbioru wyciskany jest na zimno sok z oliwek o nienaruszonych właściwościach, charakteryzujący się świeżością i najniższym poziomem kwasowości – zawsze pomiędzy 0,1 ° i 0,2 °.