Kraj: | |
---|---|
Region: | |
Producent: | |
Pojemność: | |
Najlepiej spożyć do: |
|
Kod produktu: |
|
Tradycyjna włoska oliwa extra virgin tworzona z mieszanki najlepszych oliwek. Zachwyca smakiem i aromatem. Wspaniale wzbogaci smak sałatek i nie tylko.
Oleificio Angelini Alberto znajduje się w przepięknie położonej miejscowości w regionie Marche – Ascoli Piceno, na wschodzie Półwyspu Apenińskiego pośród suchych pagórków, oliwnych gajów i pustych szos. Uprawa oliwek oraz produkcji z nich oliwy mają tu wielopokoleniową tradycję. Frantoio Angelini produkował tu pierwszą oliwę już na początku XX wieku. Tłocznia posiada dwa systemy przetwarzania oliwek: oprócz nowoczesnej linii, która pozwala na zimną ekstrakcję oliwy extra virgin, tłocznia korzysta z bardzo tradycyjnej metody wyciskania oliwek przy użyciu starych kamieni młyńskich.