Wino prezentuje intensywnie czerwony kolor, z odcieniem granatu. Bogaty nos zdradza dojrzałość winogron w czasie zbiorów. Staranna selekcja owoców i przedłużona maceracja dają siłę i sprężystość. Pełny, lekko garbnikowy owoc ukazuje południowo-włoski charakter primitivo. Oszczędność w serwowaniu beczkowych aromatów staje się powoli wizytówką producenta. Wino w mistrzowski sposób łączy żywioły owocowe z beczkowymi taninami. „Priscus“, to z łaciny „czcigodny“. Trudno się nie zgodzić z sugestią producenta. Wybornie podkreśli smak dziczyzny. Jeśli tylko uda się zdobyć dobrej jakości jagnięcinę- to wino będzie idealnym wyborem.
Prawie doskonałe
Komentarz zbędny. Wino pasuje na jażdą okazję. Polecam.
Bardzo dobre wyraźne i intensywne
Trzyma klasę.
Dobre, choć delikatne
Wyraziste w smaku w taki dosyć ostry, cierpki sposób.
Inspirujący zapach, rubinowy kolor, wyraźne nuty owoców leśnych, wszystko razem sprawia, że czujesz się przeniesiony do metafizycznej krainy nieziemskich doznań.
Bardzo dobre, delikatne wino.
Bardzo dobre, delikatne wino.
Godne polecenia
Bardzo dobre wino w dobrej cenie.
dobre
Bardzo dobra jakość względem ceny
Idealne do weekendowego obiadu.
Bardzo dobre!!! Raczej do mięsa niż do picia solo. Wyważony smak. Aksamitny.