Darmowa dostawa zamówień powyżej 300 zł
Kraj: | |
---|---|
Kolor: | |
Smak, styl: | |
Szczep: | |
Region: | |
Producent: | |
Pojemność: | |
Zawartość alkoholu: | |
Rocznik: |
|
Kod produktu: |
|
Czysty cabernet franc we włoskim wydaniu. Owoce do jego produkcji pochodzą ze stosunkowo młodej, bo 6-letniej winnicy Poderino o piaskowym podłożu. Zebrane ręcznie winogrona fermentują w kadziach ze stali nierdzewnej przez 8-10 dni. Każdego dnia fermentujący moszcz jest przepompowywany w celu wydobycia aromatycznych składników i tanin. Po konwersji jabłkowo-mlekowej, połowa wina dojerzewa w stali, a 50% w beczkach z dębu francuskiego drugiego i trzeciego użycia. Starzenie trwa od 6 do 8 miesięcy. Po delikatnej filtracji wino jest kupażowane i butelkowane. Kręcąc kieliszkiem możemy odnaleźć nuty śliwek, pieprzu i przypraw, z nienachalnym akcentem kawy i cedru. Średniej budowy w ustach, jędrne i soczyste. Doskonałe wino do oliwek i jagnięciny.