Darmowa dostawa zamówień powyżej 300 zł
W zestawie Podwójne Trio na czerwono znajdziemy następujące wina: dwa klasyczne primitivo, dwa ekologiczne i esencjonalne kupaże castelao, aragonez (tempranillo) i trincadeiry oraz dwa pełne aromatów czerwonych owoców Adega do Monte. Te codzienne wina z całą pewnością sprawdzą się podczas spotkań towarzyskich, na wiosennych piknikach, w akompaniamencie ryb, owoców morza oraz warzyw.
Zestaw pakowany jest w standardowe pudełko kartonowe chroniące zawartość przed uszkodzeniem, które nie jest opakowaniem ozdobnym. Jeśli chcesz sprawić komuś niespodziankę, możesz podać treść życzeń podczas składania zamówienia, a my dołączymy je bezpłatnie na specjalnie przygotowanej karcie w kopercie.
Wino, które będzie doskonałym wprowadzeniem do świata cięższych win czerwonych. Jest to kupaż castelao, aragonez (tempranillo) oraz trincadeiry, które dojrzewały w pełnym słońcu regionu Altentejo. W kieliszku mnogość aromatów świeżych i przetworzonych owoców: poziomek, malin, jeżyn i wiśni, które uzupełnia subtelna nuta kakao i wanilii. W ustach dobrze ułożone – pełne, ale przy tym soczyste. W owocowy styl wina wplecione zostały bardzo delikatne taniny, które zaokrąglają jego strukturę i wzmacniają budowę. Można śmiało łączyć z grillowanym mięsem, pastą al ragu, a nawet z pizzą.
Okolice Walencji to stara, winiarska tradycja śródziemnomorska. Tu jednak młoda ekipa bodegi Vegalfaro stawia na nowoczesność. Dba przy tym o aspekt ekologiczny uprawy winorośli. Udany i wyważony kupaż odmian lokalnych. Krótka maceracja dla zachowania świeżości owocu oraz półroczne dojrzewanie w beczkach z dębu amerykańskiego dla zaokrąglenia i wzbogacenia wina. Intensywny i bogaty bukiet obejmuje słodkie, ciemne i czerwone owoce, w tle lukrecja i kokos. W ustach świeże i długie, przy tym gładkie w dotyku. Rebelia zwycięża!
Carlomagno Primitivo Appassimento to kolejna, ciekawa propozycja od producenta The Wine People. Winogrona tej odmiany dorastały niespiesznie w pełnym słońcu południowej Apulii. Tradycyjne prowadzenie winorośli „na głowę” i metoda podsuszania owoców, polegająca na okręcaniu dojrzałych kiści na krzewie skutkującym ubytkiem 25-30% ich masy znajduje odzwierciedlenie w kieliszku. Wino zachęca aromatem wiśni i malin podszytym kakaowo-kokosowym sztychem pochodzącym z amerykańskich i francuskich beczek, w których przez 12 miesięcy dojrzewała jego część. Stworzy harmonijny duet ze stekiem z polędwicy wołowej i szeregiem twardych, żółtych serów.