Odbiór z automatów i punktów DPD Pickpup. Sprawdź!
Kraj: | |||
---|---|---|---|
Smak, styl: |
Kod produktu: | |
Mistrzostwa Europy w piłce nożnej wchodzą w decydującą fazę. W ćwierćfinale spotkają się dwie reprezentacje, które stawiane były w gronie faworytów do końcowego triumfu – Portugalia i Francja. By umilić doznania podczas meczu, jak i pomeczowych dyskusji, przygotowaliśmy specjalny zestaw win. Portugalia reprezentowana będzie przez wysokiej jakości Vinho Verde, doskonałe wprowadzenie do świata win czerwonych w postaci kupażu od producenta João M. Barbosa oraz eleganckie i treściwe wino białe alvarinho. W skład 'trójkolorowych’ wchodzą natomiast: codzienne wino alzackie, kupażowane pod nazwą Edelzwicker oraz dwa czerwone kupaże, jeden z regionu Bordeaux, a drugi z Saint-Mont. W promocyjnej cenie i z darmową dostawą, czy może być coś lepszego? Sięgnij po swoich faworytów na EURO 2024!
Zestaw pakowany jest w standardowe pudełko kartonowe chroniące zawartość przed uszkodzeniem, które nie jest opakowaniem ozdobnym. Jeśli chcesz sprawić komuś niespodziankę, możesz podać treść życzeń podczas składania zamówienia, a my dołączymy je bezpłatnie na specjalnie przygotowanej karcie w kopercie.
Wysokiej jakości Vinho Verde, które w przeciwieństwie do znacznej większości win tego gatunku, powstaje w niewielkiej liczbie zaledwie 4800 butelek rocznie. Powstało na bazie trajadury, arinto oraz loureiro, których grona – co również warte odnotowania – zbierane były ręcznie. Winifikacja konwencjonalna w stalowych tankach, w temperaturze 16 st. Wino jest bardzo świeże, z intensywnymi, owocowymi aromatami. Można odnaleźć nuty cytrusów, brzoskwiń, z delikatnym współbrzmieniem białych kwiatów. W ustach młodzieńcze, zadziorne i bardzo orzeźwiające. Daje o sobie świetny balans między naturalną, wysoką kwasowością i piętnastoma gramami cukru resztkowego. Nie potrzebuje towarzystwa posiłku, aby cieszyć się nim w pełni, ale świetnie poradzi sobie w towarzystwie potraw lekkich i pikantnych na bazie warzyw i owoców morza.
Wino, które będzie doskonałym wprowadzeniem do świata cięższych win czerwonych. Jest to kupaż castelao, aragonez (tempranillo) oraz trincadeiry, które dojrzewały w pełnym słońcu regionu Altentejo. W kieliszku mnogość aromatów świeżych i przetworzonych owoców: poziomek, malin, jeżyn i wiśni, które uzupełnia subtelna nuta kakao i wanilii. W ustach dobrze ułożone – pełne, ale przy tym soczyste. W owocowy styl wina wplecione zostały bardzo delikatne taniny, które zaokrąglają jego strukturę i wzmacniają budowę. Można śmiało łączyć z grillowanym mięsem, pastą al ragu, a nawet z pizzą.
Eleganckie i treściwe wino białe z krainy lekkich i prostych vinho verde na północy Portugalii. Swoją siłę i charakter, niespotykaną w tutejszych winach, czerpie z winogron o nazwie alvarinho. Jest to najszlachetniejsza bodaj jasna odmiana kraju, a może i nawet całego Półwyspu Iberyjskiego. Winnice położone są na granitowym podłożu. Winifikacja przebiega w stalowych kadziach. Wino dzięki temu zachowuje młodzieńczy wigor. Ma przejrzystą, jasną barwę i mocny, bogaty bukiet. Rozwija się on od nut kwiatowych do owoców cytrusowych, z rozpoznawalną cytryną i bananem. W ustach jest pełne i świeże zarazem, pokazując znakomitą równowagę i trwały, przyjemny posmak. Wino może posiadać szczątkową zawartość CO2
Pod nazwą Edelzwicker kryje się tradycyjne, kupażowane, codzienne wino alzackie, wyłamujące się z hegemonii win odmianowych. Jego podstawę stanowi delikatny pinot, kwasowość zapewnia riesling, a aromat muscat. Ciekawy i złożony jest też bukiet cytrusowo-przyprawowy. Wyczuwalne są rodzynki i pigwa, brzoskwinie i karmel, z niuansami pieprzu i wanilii. Na języku gładkie i świeże, przynosi skojarzenia z jogurtem morelowym i migdałami. Średniej budowy, można podać do delikatnych dań z drobiu.
Rodzinna posiadłość od sześciu pokoleń pracująca nad poprawą jakości dziś święci triumfy dobrze zrobionym winem. Kupaż szczepów merlot (55%), cabernet sauvignon (30%) i malbec (15%) godnie reprezentuje winnicę połączeniem elegancji z owocowością. Przedłużona maceracja i kilkanaście miesięcy dojrzewania odbywają się w kadziach fermentacyjnych. Wino jest zrównoważone, wagi średniej. Wyczuwa się truskawki, wiśnie, porzeczki. W ustach krągłość, wtopione taniny urozmaicają smak, lecz bez żadnej szorstkości. Dobre do codziennych posiłków, szczególnie bazujących na drobiu.
Wino, które reprezentuje rzemieślniczą wręcz pracę winiarzy Sud-Ouestu w trosce o pielęgnowanie endemicznych odmian i prawdziwego stylu. Oprócz najważniejszej odmiany, jaką jest tannat, do jego produkcji użyto także pinenc i cabernet sauvignon. Każda winifikowana oddzielnie z 20-25dniową maceracją na skórkach. Po konwersji jabłkowo-mlekowej, gotowy kupaż dojrzewa przez 11 miesięcy we francuskich barrique, z których trzecią część stanowią beczki nowe. Intensywny nos z czarującymi nutami czerwonych i czarnych owoców, z nutą przypraw i lukrecji. W ustach szczere, okrągłe, dość pełne, z wyraźną lecz miękką taniną. Kaczka z pieprzem i górka jagnięca to jedne z optymalnych propozycji do łączenia.