W środku atrakcyjnie udekorowanego kartonowego opakowania znajdują się 3 produkty: wino Cibolo Organic Tinto Jumilla, ciasteczka Farmhouse nasycone delikatną czekoladą oraz czekolada Bouquet of Flowers firmy Zotter z nugatem i prażonymi, karmelizowanymi migdałami. Świąteczny charakter prezentu podkreśla owijka z napisami „Wytrawnych Świąt i słodkiego Nowego Roku!” z logo Kondrat Wina Wybrane zamieszczona na pokrywie białego pudełka. Delikatesy i wino na prezent lub wspólne świętowanie.
*Kieliszek i talerzyk nie wchodzą w skład zestawu. Posłużyły one tylko do prezentacji produktu.
Wino pochodzące z apelacji Jumilla, stworzone w 100% ze słynnego szczepu monastrell, we Francji znanego jako mourvedre. Było starzone do 4 miesięcy w beczkach z dębu amerykańskiego i francuskiego. Pomimo swojej ekspresyjności zachowuje świeżość i dobrą kwasowość. Jest to możliwe dzięki umiejscowieniu winnic od 600 do 800 metrów nad poziomem morza. Owoce zbierane są ze starych nasadzeń, które dają niski, za to jakościowy plon. W nosie dojrzałe owoce, aromaty drewna oraz wanilii. Polecamy przede wszystkim do czerwonych mięs, potraw grillowanych i mocno przyprawionych.
Pudełko kartonowe pokryte błyszczącą folią ze świąteczną owijką, pod którą znajduje się logo firmy Kondrat Wina Wybrane.
Wymiary:
Wysokość: 33,0 cm
Szerokość: 19,4 cm
Głębokość: 9,2 cm
Ciasteczka jakich nie było. Dawka czekolady zawarta w maślanych ciasteczkach jest niezwykle wysoka przez co zarówno dla dzieci, jak i dorosłych może stanowić nie lada przysmak.
Skład: mąka (mąka pszenna, wapń, żelazo, niacyna, tiamina), chipsy z ciemnej czekolady 21% (cukier, miazga kakaowa, masło kakaowe, emulgator: lecytyna sojowa, naturalny aromat waniliowy), ciemna czekolada 17% (cukier, miazga kakaowa, masło kakaowe, emulgator: lecytyna sojowa, naturalny aromat waniliowy), cukier (cukier, melasa trzcinowa, barwnik: zwykły karmel, syrop cukru inwertowanego), masło solone (mleko, sól), oleje roślinne (olej palmowy, olej rzepakowy, woda, sól , naturalny aromat), pasta kakaowa (pasta kakaowa, olej palmowy, emulgator: lecytyna sojowa), jajko pasteryzowane, substancja spulchniająca: soda oczyszczona.
Zawiera zboża zawierające gluten. Może zawierać również orzechy drzewne.
Odpowiedni dla wegetarian.
Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu. Najlepiej przechowywać w hermetycznym pojemniku i spożyć w ciągu dwóch tygodni.
Dwie tabliczki czekolady. Pierwsza to zrobiony według domowej receptury nugat migdałowy z palonych i karmelizowanych najlepszych hiszpańskich migdałów i białej czekolady. Całość obsypana płatkami róż. Druga - zrobiony według domowej receptury nugat z orzechów nerkowca z płatkami polnych kwiatów: stokrotkami, chabrami i nagietkami oraz cytryną.
Skład pierwszej: surowy cukier trzcinowy, masło kakaowe, migdały (21%), pełne mleko w proszku, masa kakaowa, słodka serwatka w proszku, cukier trzcinowy, pąki róży (0,3%), emulgator: lecytyna sojowa, sól, imbir, wanilia, cynamon, olejek różany (0,01%). Zawartość kakao: 32% minimum.
Skład drugiej: surowy cukier trzcinowy, masło kakaowe, orzechy nerkowca (23%), pełne mleko w proszku, słodka serwatka w proszku, masa kakaowa, cukier trzcinowy, emulgator: lecytyna sojowa, kwiaty kukurydzy (0,3%), stokrotki (0,3%), nagietki (0,3%), sól, wanilia, cynamon, proszek cytrynowy. Zawartość kakao: 27%.
Niektóre ze składników posiadają certyfikat Fairtrade i/lub pochodzą z kontrolowanej uprawy ekologicznej. Produkt bez glutenu, może zawierać śladowe ilości wszystkich rodzajów orzechów i sezamu.