W ozdobnym kartonowym opakowaniu o świątecznym charakterze obok miejsca na wybrane wino znajdują się 3 produkty: ciasteczka Deseo Cantuccini ze skórką pomarańczową oraz dwa dodatki od firmy Karmello – konfitura z japońskiego pigwowca i orzechy laskowe w białej czekoladzie. Elegancki charakter prezentu podkreśla owijka z napisami „Wybrane dla Ciebie!” i logo Kondrat Wina Wybrane zamieszczona na pokrywie białego pudełka.
*Kieliszek i talerzyk nie wchodzą w skład zestawu. Posłużyły one tylko do prezentacji produktu.
Pudełko kartonowe pokryte błyszczącą folią ze świąteczną owijką, pod którą znajduje się logo firmy Kondrat Wina Wybrane.
Wymiary:
Wysokość: 33,0 cm
Szerokość: 19,4 cm
Głębokość: 9,2 cm
Cantuccini to tradycyjne ciasteczka z Toskanii, zwane także często “biscotti di Prato”, czyli ciastka z Prato, w wersji podstawowej wypiekane są z migdałów. Degustuje się je maczając w winie, kawie lub herbacie.
Skład: mąka pszenna, cukier, kandyzowane skórki pomarańczowe 26% (skórki pomarańczowe, syrop glukozowy, cukier), jajka, masło, syrop glukozowy, naturalny aromat pomarańczowy, środek spulchniający: wodorowęglan amonu.
Popularne, tradycyjne połączenie orzecha laskowego z czekoladą w doskonałym wydaniu. Jedzenie orzecha to swoista "dieta młodości” - orzech ma właściwości zapobiegające w pewnym stopniu procesom starzenia. W duecie z najwybitniejszą w smaku czekoladą stanowią więc połączenie idealne - smaczne i zdrowe. Produkt ten to wyłącznie wyselekcjonowane, najwyższej jakości bakalie połączone z wyśmienitą czekoladą.
Wymiar opakowania: 8 cm x 8 cm x 8 cm
Składniki: biała czekolada (cukier; tłuszcz kakaowy; MLEKO pełne w proszku; emulgator: lecytyny (SOJA); naturalny aromat waniliowy); prażone ORZECHY LASKOWE (30%); substancje glazurujące: guma arabska, szelak; cukier, syrop glukozowy. Możliwa obecność: orzeszków ziemnych, innych orzechów, migdałów, nasion sezamu, jaj i ich produktów pochodnych.
Znakomitej jakości konfitura przygotowana z owców pigwowca japońskiego w naturalnym syropie. Owoce pigwowca są bogate w witaminy C, B1, B2 , stanowią źródło składników mineralnych takich jak magnez, cynk, żelazo, miedź, bor, nikiel, tytan, glin i mangan. Owoce są zasobne w kwasy organiczne min. jabłkowy, askorbinowy, bursztynowy i chlorogenowy. Spożywanie owoców pigwowca wpływa korzystnie na pracę serca, obniża ciśnienie oraz wspomaga pracę jelit, szczególnie przy zaburzeniach trawiennych bądź braku apetytu. Dzięki wysokiej zawartości witaminy C owoce pomagają w leczeniu infekcji gardła.
Skład: pigwowiec (70%), cukier trzcinowy (30% )
100 g produktu zawiera przeciętnie: Wartość energetyczna 920kJ/220 kcal, tłuszcz 0,5g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,0g, węglowodany 55g w tym cukry 53g, białko 0,5g, sól 0,0g.