Różówe Trio na Lato to zestaw hiszpańskich win wytrwanych. W jego skład wchodzą: tradycyjna, iberyjska garnacha, bardzo młodzieńczy pinot noir z winnic odległego i gorącego regionu Badajoz oraz wielce oryginalne i zaskakujące wino z południa Hiszpanii.
Te trzy wina zostały wybrane z myślą o wszystkich tych, którzy poszukują win z klasą, godnie reprezentujących uznane kraje winiarskie. Wybrane pozycje będą stanowić doskonały prezent dla koneserów i początkujących.
Oferta jest ograniczona czasowo lub ważna do wyczerpania zapasów.
Tradycyjne, iberyjskie wino różowe o pięknej, głębokiej barwie malin. Winogrona maceruje się krótko bez wyciskania w prasie. Fermentacja soku przebiega w mocno obniżonej temperaturze dla zachowania świeżych aromatów, w które obfituje garnacha. Wyraźne nuty wiśni, czereśni i poziomek z bitą śmietaną, w końcówce lekko anyżkowe. Na języku żywe i przyjemnie orzeźwiające. Można podać do przekąsek, grillowanych ryb albo risotto.
Odważny, bardzo młodzieńczy pinot w wersji różowej z winnic odległego i gorącego regionu Badajoz, przygotowywany na jesienne novello bodegi. Bardzo wczesny zbiór winogron, już pod koniec lipca. Prawdopodobnie to najwcześniejsze winobranie pinot noir na północnej półkuli! Intensywna, truskawkowa barwa. Wino mocno aromatyczne, o charakterze czerwonych owoców i nektarynek. Na języku świeże i rześkie. Warto spróbować z carpaccio albo drobiem.
Wielce oryginalne i mile zaskakujące wino różowe z południa Hiszpanii. Dalekie od typowych rosado z Kastylii i Nawarry, wygląda na silnie inspirowane rosé z Prowansji. Delikatna, łososiowa barwa, przyjemne aromaty kwiatów, ziół i owoców, bez cukierkowej słodyczy. W ustach rześkie, smaczne i dosyć wytrawne. Rozsądne towarzystwo lekkiej kuchni sezonowej czy potrawy wegetariańskiej, jak na przykład warzywa z grilla.