Kraj: | |
---|---|
Kolor: | |
Smak, styl: | |
Szczep: | |
Region: | |
Producent: | |
Pojemność: | |
Zawartość alkoholu: | |
Rocznik: |
|
Kod produktu: |
|
Poważne i dostojne chardonnay pochodzące z gliniastych winnic Raupo Creek i Noa w regionie Marlborough. Starannie wyselekcjonowane kiście zostały poddane wyciśnięciu w całości, a wyciśnięty moszcz powędrował na 10 miesięcy do używanych dębowych w beczek, w których przeszedł fermentację alkoholową i malolaktyczną. Łącznie 10 miesięcy. Wino jest pociągającej, bladozłotej barwy, o intensywnych aromatach cytrusów, jabłek, prażonych migdałów i palonego masła. W ustach jest sporo ciała, gładkość i grejpfrutowo-nektarynkowa końcówka. Warto podawać w towarzystwie tłustych ryb, cielęciny i warzyw w sosie holenderskim.
Wino dobrej jakości, dobrze się komponuje z lekkim, letnim podwieczorkiem
Zielonkawa barwa. Aromat trawiasty plus białe owoce – agrest i porzeczka. Dodatkowo dochodzi delikatny zapach benzyny. W smaku wino bardzo intensywne. Pewne i mocno zbudowane. Znaleźć tu można winogrona, beczkę, koniak i drożdże.
Przyzwoite, choć mam wrażenie, ze ten producent raczej (podkreślam – raczej) zawodzi.