Kraj: | |
---|---|
Kolor: | |
Smak, styl: | |
Szczep: | |
Region: | |
Producent: | |
Pojemność: | |
Zawartość alkoholu: | |
Rocznik: |
|
Kod produktu: |
|
Rok 2010 był dla wielu producentów w Marlborough bardzo udany. Wszystko za sprawą ciepłych dni i chłodnych nocy, które w okresie zbiorów sprzyjały koncentracji i świeżości aromatów. W nosie wyczuwalne są typowe dla tej odmiany aromaty płatków róży, liczi, z delikatną nutą imbiru w tle. W ustach zdecydowane, o mocnej strukturze z wyraźnymi akcentami kwiatu pomarańczy i prażonych migdałów. Część wina fermentowała w dębowych beczkach, co nadało mu głębi i złożoności. Niewielka ilość cukru resztkowego podkreśla owocowy charakter, który mimo 7 lat od zbiorów nie stracił nic ze swej świeżości. Sprawdzi się w połączeniu z pikantnymi potrawami kuchni tajskiej i hinduskiej na bazie drobiu i ryb.