Kraj: | |
---|---|
Producent: | |
Waga: |
|
Najlepiej spożyć do: |
|
Kod produktu: |
|
Produkowane jest na południu Portugalii w regionie Algarve, w mieście Olhao, które słynie ze swych tradycji rybackich i dostępu do świeżego surowca. Ryby, które trafiają do naszych konserw łowione są wzdłuż południowego wybrzeża Portugalii i dostarczane codziennie do fabryki maksymalnie 3 godziny po połowie, który zawsze przebiega według standardów odpowiedzialnego rybołówstwa. Produkty są w 100% naturalne, bez konserwantów, bez barwników, nie zawierają glutenu, bogate są w kwasy Omega3 tak ważne dla naszego zdrowia! Przygotowywane ręcznie z wielką pasją i uważnością przez kobiety trudniące się obróbką ryb od pokoleń. Prawdziwe rarytasy zamknięte w konserwie.
Skład:
makrela (Scomber japonicus lub Scomber colias) (75%), oliwa z oliwek extra virgin (24,%), sól.
Wartość odżywcza: Wartość energetyczna – 998 kJ, 239kcal ; Tłuszcz – 16g w tym kwasy tłuszczowe nienasycone – 2,7g ; Węglowodany – 0,4g w tym cukry – 0g ; Błonnik – 0g ; Białko – 24g ; Sól – 1,5g ; Kwasy tłuszczowe omega-3 – 848mg.
Filety z makreli w oliwie z oliwek extra virgin. Produkt w 100% naturalny, bez konserwantów, bez barwników, nie zawiera glutenu, bogaty w kwasy Omega3.