Odbiór z automatów i punktów DPD Pickpup. Sprawdź!
Simply The Best to zestaw trzech topowych win z naszego portfolio. Znajdziemy tu hiszpańską cavę, która powstała na bazie flagowych odmian macabeo oraz chardonnay oraz wysokiej jakości vinho verde, powstałe z połączenia szczepów rajadury, arinto oraz loureiro, których grona – co również warte odnotowania – zbierane były ręcznie. Całość dopełnia słodka wersja „jagody kosa”. Do produkcji tego wina użyto 3 odmian winogron: garganegi, chardonnay oraz pinot bianco, dorastających na wulkanicznej glebie. Zestaw to znakomity stosunek jakości do ceny.
Zestaw pakowany jest w standardowe pudełko kartonowe chroniące zawartość przed uszkodzeniem, które nie jest opakowaniem ozdobnym. Jeśli chcesz sprawić komuś niespodziankę, możesz podać treść życzeń podczas składania zamówienia, a my dołączymy je na specjalnie przygotowanej karcie w kopercie.
Wysokiej jakości Vinho Verde, które w przeciwieństwie do znacznej większości win tego gatunku, powstaje w niewielkiej liczbie zaledwie 4800 butelek rocznie. Powstało na bazie trajadury, arinto oraz loureiro, których grona – co również warte odnotowania – zbierane były ręcznie. Winifikacja konwencjonalna w stalowych tankach, w temperaturze 16 st. Wino jest bardzo świeże, z intensywnymi, owocowymi aromatami. Można odnaleźć nuty cytrusów, brzoskwiń, z delikatnym współbrzmieniem białych kwiatów. W ustach młodzieńcze, zadziorne i bardzo orzeźwiające. Daje o sobie świetny balans między naturalną, wysoką kwasowością i piętnastoma gramami cukru resztkowego. Nie potrzebuje towarzystwa posiłku, aby cieszyć się nim w pełni, ale świetnie poradzi sobie w towarzystwie potraw lekkich i pikantnych na bazie warzyw i owoców morza.
Słodka wersja „jagody kosa”. Do produkcji tego wina użyto 3 odmian winogron: garganegi, chardonnay oraz pinot bianco, dorastających na wulkanicznej glebie. Po fermentacji, gotowe wina łączy się ze sobą i pozostawia w stalowych tankach na okres dwóch miesięcy. W kieliszku błyszcząca, bladozłota barwa z zielonymi odcieniami. W bukiecie wyczuwalne są białe kwiaty, morele, a także akcenty mineralne przywodzące na myśl mokry kamień. W ustach bardzo delikatne i świeże. Uwodzi słodyczą i subtelną, landrynkową końcówką. Z powodzeniem można łączyć z ciastem drożdżowym na słodko, sałatką owocową, ale równie dobrze można się nim cieszyć bez towarzystwa posiłku. Serwować w temperaturze 8-10 st. C.
Hiszpańska cava z serca Walencji, gdzie gorące, słoneczne dni i zimne noce stwarzają idealne warunki do uprawy winorośli. Wino powstało na bazie flagowych odmian macabeo oraz chardonnay. Suknia połyskliwa, ze złotymi refleksami i perlistymi bąbelkami. W nosie wino ujawnia intensywne aromaty jabłka, białych kwiatów i migdałów. W ustach do głosu dochodzi słodycz równoważona przyjemną kwasowością. Wino świetnie sprawdzi się jako towarzysz przystawek lub deserów owocowych.