Zestaw Święta całe na biało tworzą trzy wytrwane, białe wina. Przystępne i ekspresyjne nowozelandzkie sauvignon blanc, ekologiczny przedstawiciel tego samego szczepu z Argentyny, oraz In Cantos z maleńkiej apelacji liczącej zaledwie 150 ha winnic zlokalizowanych w okolicach miasta Cagliari.
Zestaw pakowany jest w standardowe pudełko kartonowe chroniące zawartość przed uszkodzeniem, które nie jest opakowaniem ozdobnym. Jeśli chcesz sprawić komuś niespodziankę, możesz podać treść życzeń podczas składania zamówienia, a my dołączymy je bezpłatnie na specjalnie przygotowanej karcie w kopercie.
Niezwykle przystępne i ekspresyjne sauvignon nowozelandzkie. Reprezentatywne i klasyczne zarazem dla stylu Marlborough - regionu pionierskiego w krótkiej historii winiarstwa tego egzotycznego archipelagu. Pochodzi z niewielkiej winiarni rodzinnej Konrada Hengstlera, doświadczonego winiarza o niemieckich korzeniach. Skrząca się, jaśniutka suknia o widocznej gęstości. Bogaty owocem nos opiera się o nuty cytrusowe, z wyraźnym agrestem, kiwi i grejpfrutem. W palecie harmonia kwasowej świeżości z pewnym ciężarem słodkiego owocu i mineralnym akcentem wysuszenia. Znakomicie pijalne!
Winogrona pochodzą z ekologicznych upraw położonych w Uco Valley, w najwyższych partiach Tupungato. Dla zachowania świeżości, sauvignon fermentowało w zbiornikach ze stali nierdzewnej, a następnie układało się przez 4 miesiące w butelce. Przywdziało jasnożółte szaty z zielonkawym odcieniem. W zapachu nęci tropikalnymi nutami cytrusów. W ustach już nie tak delikatne, co daje ciekawy efekt. Do głosu dochodzą grejpfruty, brzoskwinie, limonka i kiwi. Czysta i miła dla podniebienia struktura, w której kwasowość buduje świetny potencjał do łączenia z owocami morza i rybami.
Nuragus di Cagliari to maleńka apelacja licząca zaledwie nieco ponad 150 ha winnic zlokalizowanych w okolicach miasta Cagliari. Grona odmiany Nuragus dojrzewały na gliniasto-wapiennym terroir górzystego krajobrazu Sardynii. Oko cieszy delikatna, żółta barwa z zielonkawymi refleksami. Intensywny bukiet ukazuje aromaty brzoskwiń, gruszek, nektarynek i grejpfruta w kwiatowo-roślinnym anturażu. W ustach delikatne i eleganckie z zaznaczoną przyjemną, żywą kwasowością. Producent rekomenduje podawanie w temperaturze 10-12 st. w towarzystwie skorupiaków, ryb i rozmaitych przystawek.