Kraj: | |
---|---|
Kolor: | |
Smak, styl: | |
Szczep: | |
Region: | |
Producent: | |
Pojemność: | |
Zawartość alkoholu: | |
Rocznik: |
|
Kod produktu: |
|
Sympatyczny, owocowy róż, który powstał w wyniku krótkiej maceracji odmiany sankt laurent, która swoją reputację zyskała dzięki winiarzom z Austrii i niemieckiego Palatynatu właśnie. Grona zbierane były dość późno, bo pod koniec października, co umożliwiło odpowiednią koncentrację cukrów. Suknia łososiowa, z delikatnymi pomarańczowymi refleksami. W nosie wyczuwalne są aromaty poziomek, malin i nektarynki, z delikatną nutą ziołową w tle. W ustach krągłe i żwawe, z gładkim i jednocześnie orzeźwiającym finiszem. Podawać schłodzone do temperatury 8-10 stopni do dań kuchni tajskiej i śródziemnomorskiej.