Kraj: | |
---|---|
Kolor: | |
Smak, styl: | |
Szczep: | |
Region: | |
Producent: | |
Pojemność: | |
Zawartość alkoholu: | |
Rocznik: |
|
Kod produktu: |
|
Rzemieślnicza robota, pięknie utkana jak na dawnych krosnach, zdobiących etykietę. El Telar (hiszp. krosno) bazuje nie tylko na ręcznej obróbce, ale przede wszystkim na starych, sadzonych tuż po wojnie krzewach monastrell. Wino dojrzewało szesnaście miesięcy w nowych, ale dużych, pięćsetlitrowych beczkach. Atramentowo gęste i lśniące w kieliszku, odsłania mocny bukiet ciemnych owoców, przepleciony starannie wątkami korzennymi. Na podniebieniu gładkie i pełne, podparte solidną podbudową tanin. Długie i smaczne rękodzieło.
Bardzo dobre wino. Polecam.
Bogaty aromat, na początku wyczuwalne leśne aromaty, runo i owoce leśne, potem dochodzi aromat wędzonej śliwki. W smaku wyczuwalna nuta drewna z beczki. Idealnie zbalansowane taniny i kwasowość. Dla mnie to wino z charakterem wpasowującym się w mój gust w 100%. Bardzo dziękuję Panu ze sklepu za polecenie.
Wino absolutny gigant, ogromna złożoność smaku