Kompozycja sześciu orzeźwiających i pobudzających apetyt win z Hiszpanii.
Wina codzienne to te, które są nam najbliższe, bo najczęściej mamy z nimi kontakt. Dostarczają orzeźwienia, pobudzają apetyt, są pite do jedzenia i na imprezie. W tym zestawie znajdziecie 6 takich win z Hiszpanii. Po dwie butelki: czerwonych win regionalnych z Extremadury – Cuvee i Vina Amelia. Prostych, ale wyrazistych, z delikatną nutą słodyczy. Ten duet uzupełniają dwie sztuki białego Vasallo z Ruedy – orzeźwiającego, pysznego wina ze szczepu Verdejo. Bardzo dobry stosunek jakości do ceny.
Tradycyjny kupaż peryferyjnej Estremadury z francuskim akcentem. Doskonale dojrzałe grona dają pełne owocowej słodyczy wino. Uprawa winorośli bliska organicznej. W aromatach zdecydowanie i ekspresyjnie objawia się siła owocu. Skojarzenia idą w stronę soczystych wiśni oraz suszonych śliwek. Przy tym dla urozmaicenia dochodzi lekko korzenny akcent, zawdzięczany dodatkowi modnej odmiany syrah. Smaczne i krzepkie, dobrze komponuje się z wędliną i łagodnym serem.
Autorskie wino zarządzającej bodegą twórczej enolożki. Pani Amelia Coloma ten kupaż nazwała własnym imieniem, z zasłużoną dumą. Uprawa winorośli bliska organicznej. Poukładane wino czerwone o uniwersalnym charakterze. Ładnie wysycona suknia, purpura z elementami granatu i fioletu. Aromaty dojrzałych, ciemnych owoców. Na pierwszym planie czarna porzeczka i nuty kwiatowe (fiołek, lawenda). Świeże i pełne werwy na języku. Z pewnością pasuje tu hiszpańska szynka długo dojrzewająca lub inne wędliny jakościowe.