Darmowa dostawa zamówień powyżej 349 zł
Kraj: | |
---|---|
Kolor: | |
Smak, styl: | |
Szczep: | |
Region: | |
Producent: | |
Pojemność: | |
Zawartość alkoholu: | |
Rocznik: |
|
Kod produktu: |
|
Dzięki starannej selekcji winogron prowadzonej w winnicy Weinrieder, owoce grüner veltlinera dały okazałą owocowość, właściwą świeżość, bez przesadnej kwasowości. Zbiór zamrożonych przy temperaturze -8°C winogron miał miejsce na początku stycznia. Po delikatnym wyciśnięciu, moszcz poddany został fermentacji w stalowych kadziach, w temperaturze +20°C. Do maja wino pozostawało na osadzie drożdżowym i zabutelkowane zostało we wrześniu. Tak złożony proces dał wino niezwykle wyważone, ze słodko-kwaśną równowagą, o kremowej słodyczy owoców egzotycznych.