Darmowa dostawa zamówień powyżej 349 zł
Kraj: | |
---|---|
Kolor: | |
Smak, styl: | |
Szczep: | |
Region: | |
Producent: | |
Pojemność: | |
Zawartość alkoholu: | |
Rocznik: |
|
Kod produktu: |
|
Dłuższy niż przeciętnie okres słoneczny trwał aż do początku kwitnienia, i przebiegał w warunkach optymalnych. W drugiej połowie czerwca sytuacja pogodowa zmieniła się na mniej stabilną, żeby w sierpniu dać już pełne słońce. Żmudna praca w winnicy okazała się niezbędna, aby zapewnić jakość zbiorów. Zamrożone w temperaturze -16° C winogrona zostały zebrane z początkiem lutego. Po delikatnym wyciśnięciu, moszcz poddany został fermentacji w stalowych kadziach, w temperaturze + 20° C. Do maja wino pozostawało na osadzie drożdżowym i zabutelkowane zostało we wrześniu. Delikatnie czerwone w barwie wino prezentuje aromat w pełni dojrzałych jagód. W ustach króluje czarna porzeczka, dojrzałe czereśnie, czekolada i kawa.