Prezentujemy portfolio kilkuset tytułów pochodzących z większości państw winiarskich świata. Wszystkie butelki są wybierane starannie stawiając na bardzo dobry stosunek jakości do ceny. Prezentowane wina są przez nas testowane, a ich jakość jest gwarantowana przez wyselekcjonowanych winiarzy. W ofercie znajdują się także opisy winnic, polecane potrawy czy informacje o medalach i wyróżnieniach. Stale poszerzamy gamę o wina ekologiczne, wegańskie czy koszerne oraz wprowadzamy atrakcyjne promocje i zestawy. Lista jest uzupełniona przez akcesoria, opakowania i prezenty.
Delikatność i świeżość zaklęte w podkarpackiej bieli. Cuvée blanc to wytrawne wino, stworzone z odmian hybrydowych (palava, hibernal, bianca), o jasnosłomkowej barwie i intensywnym, świeżym…
Podkarpacie w czerwonym wydaniu. To wino to mariaż trzech szczepów: regenta, ronda i leon millot, dojrzewający przez 18 miesięcy w dębowych beczkach. W kieliszku ciemnorubinowe,…
Givry 1er Cru En Choué 2017 to klasyka Côte Chalonnaise w najlepszym wydaniu. Wino pochodzi z pojedynczej parceli o ekspozycji południowej, gdzie stare krzewy pinot…
Chambolle-Musigny „Les huit Climats” od Philippe’a Chérona to hołd dla różnorodności miejscowych parceli – mozaiki siedlisk, z których dwie trzecie krzewów ma ponad 60 lat….
La Côte Mâconnaise to południowy skraj Burgundii, gdzie Bernard Moreau uprawia pinot noir na siedmiu hektarach w okolicach Mancey, Vers i Jugy. Różnorodność lokalnych terroir…
Kupaż rieslinga, welschrieslinga, hárslevelű i traminera to intrygujące połączenie świeżości z głębią dojrzewania. Tylko część wina na bazie hárslevelű dojrzewało przez rok w dębowych beczkach….
Klasyczny bikavér z Egeru, zbudowany na bazie kékfrankosa, blauburgera, cabernet sauvignon i cabernet franc. Każda odmiana fermentuje osobno w stalowych zbiornikach, a następnie dojrzewa oddzielnie…
Dea del Mare Bianco to lekkie, rześkie wino z północno-wschodnich Włoch, stworzone z połączenia pinot grigio (70%) i chardonnay (30%). Fermentacja przebiega w niskiej temperaturze,…
Region Beaujolais, znany przede wszystkim z lekkich czerwonych win, potrafi zaskoczyć również nietuzinkowymi białymi propozycjami. Pét Nat od Château de Durette to świeże spojrzenie na…
Beaujolais to region, który potrafi zaskakiwać nie tylko czerwonymi winami. Beaujolais Villages Blanc od Château de Durette to prawdziwa perła wśród białych win tej apelacji,…
Bucintoro Cuvée Extra Dry idealnie oddaje ducha włoskiej tradycji win musujących. Wino w kieliszku błyszczy słomkowożółtą barwą. W nosie intensywne i świeże aromaty, z dominującymi…
Casal Amado to synonim świeżości jak przystało na vinho verde. Powstaje z mieszanki klasycznych portugalskich odmian: azal, trajadura, loureiro i arinto. W kieliszku wino mieni…
Gros manseng od producenta Domaine de Miselle to wino o pięknej, jasnozłotej barwie. W nosie dominują aromaty kwiatowe z delikatnymi nutami miodu. Na podniebieniu wino…
A la fresca to nowa propozycja od spółdzielni Capçanes – dwa lekkie, wina niskoalkoholowe w wersji białej i różowej, stworzone z myślą o beztroskich, letnich…
A la fresca to nowa propozycja od spółdzielni Capçanes – dwa lekkie, wina niskoalkoholowe w wersji białej i różowej, stworzone z myślą o beztroskich, letnich…
Tarima Rosé to przykład wyrazistego, śródziemnomorskiego różu, który doskonale oddaje charakter monastrell z hiszpańskiego Alicante. Winogrona pochodzą z winnic położonych na wysokości 600-700 m n.p.m.,…
Jura to region o niepowtarzalnym terroir, a En Lya to wyjątkowe wino jednoparcelowe, które doskonale oddaje jego charakter. Winorośl pochodzi z jednohektarowej działki o zachodniej…
Jura, choć znana głównie z białych win, potrafi zaskoczyć wyjątkowymi interpretacjami czerwonych szczepów. Winorośl wzrasta na podłożu szarych margli z wapiennymi osadami, na mikroskopijnej parceli…
Jura słynie z wyjątkowych win białych, a La Vouivre to doskonały przykład tej tradycji. Wino pochodzi z czterech parceli: En Beaumont, Le Calvaire, En Lya…
Wino bezalkoholowe wyprodukowane metodą dealkoholizacji. Powstało z ręcznie zbieranych winogron szczepu pinot grigio, z rejonu Trapani, w zachodniej Sycylii. Ma słomkowo-żółty kolor, z delikatnymi, złotymi…
Wino bezalkoholowe wyprodukowane metodą dealkoholizacji. Powstało z ręcznie zbieranych winogron szczepu primitivo, z winnic w rejonie Leverano, na Półwyspie Salento, w Apulii. Ma jasnorubinowy kolor,…
Jakościowe wina musujące to zawsze wielki powód do dumy producentów. Nie inaczej jest z różową Franciacortą od producenta Barbalonga, winem opartym głównie na szczepie pinot…
Szczep marselan to krzyżówka dwóch słynnych czerwonych odmian grenache i cabernet sauvignon. W wydaniu producenta Vieux Parc wino ma głęboką, intensywnie rubinową szatę. Nos dojrzały,…
Wino bezalkoholowe wyprodukowane metodą destylacji próżniowej. Wino w kolorze rubinu, z granatowymi refleksami. W nosie wyczuwalne aromaty świeżych, czerwonych owoców, z pikantnym akcentem. W ustach…
Sauvignon blanc to co prawda szczep pochodzący z Francji, jednak to nowozelandzka wersja odniosła ogromny sukces na rynku międzynarodowym. Wszystko za sprawą niezwykłej aromatyczności tego…
Palo Cortado to niezwykle rzadka wersja wzmacnianego wina z Andaluzji. Na początku dojrzewa w beczkach jak fino, pod specjalną warstwą kożucha z drożdży, który chroni…
En rama to określenie nieczęsto widywane na butelkach sherry. Odnosi się do win butelkowanych niemal prosto z beczki, z minimalnym filtrowaniem i klarowaniem. Takie postępowanie…
Palo Cortado to arcy-rzadka i trudna w stworzeniu wersja andaluzyjskich win wzmacnianych, a tutaj dodatkowo, mamy wino z jednego – 1964 – rocznika! Wyjątkową jakość…
Niewiele jest na świecie win, które spędziły 60 lat dojrzewając w beczkach, a to Amontillado jest jednym z nich. Zostało zabutelkowane w 2011 roku w…
To wyjątkowe, rocznikowe Amontillado pochodzi z 1952 roku, w którym Eisenhower został wybrany na 34. prezydenta USA, a Elżbieta II objęła brytyjski tron. Amontillado swoje…
Muskat aleksandryjski w bezalkoholowej wersji. Szczep ten znany jest ze swojej aromatyczności, nie inaczej jest w tym przypadku. Wino jest bardzo jasne, krystaliczne. Delikatne bąbelki…
Chardonnay to szczep znany nawet winiarskim laikom. Dolina Centralna Chile także korzysta z jego walorów. Zbiory odbywały się w marcu. Następnie wino fermentowało w kadzi…
Cabernet sauvignon to najbardziej popularny, pod względem ilości nasadzeń, szczep w Chile. Winogrona zbierano w pierwszych tygodniach kwietnia, kiedy osiągnęły optymalną dojrzałość. Proces fermentacji zachodził…
Sauvignon blanc to szczep powszechnie uwielbiany z powodu swojego aromatycznego charakteru. Nie inaczej jest w przypadku tej chilijskiej interpretacji. Zbiory odbyły się w drugiej połowie…
Carménere to bez wątpienia znak rozpoznawczy chilijskiego winiarstwa. Zbiór miał miejsce w drugim tygodniu kwietnia, kiedy winogrona osiągnęły optymalną dojrzałość. Winifikacja odbywała się w stalowych…
Moda na różowe wina wkroczyła również do polskiego winiarstwa. Właścicielka winnicy L’Opera, Irmina Szpak, stworzyła wino, którym można cieszyć się nie tylko w lecie, ale…
Cabane, czerwone wytrawne wino, będące efektem kupażu odmian cabernet cortis, cabernet dorsa, cabernet carol i cabernet carbon. Złożona struktura, oparta na kontakcie wina z dębową…
Xarello to najbardziej szlachetny szczep wykorzystywany do produkcji cavy. Cava Guilera, butikowa, rodzinna winnica, wytwarzająca jedynie 17 tysięcy butelek rocznie, wykorzystała całkowicie jego potencjał. Już…
Xarello to najbardziej szlachetny szczep wykorzystywany do produkcji cavy. Cava Guilera, butikowa, rodzinna winnica, wytwarzająca jedynie 17 tysięcy butelek rocznie, wykorzystała całkowicie jego potencjał. Już…
Xarello, macabeo i parellada to podstawowe szczepy wykorzystywane do produkcji cavy. Cava Guilera, butikowa, rodzinna winnica, wytwarzająca jedynie 17 tysięcy butelek rocznie, potrafi znakomicie wykorzystać…
To wino, jak sama jego nazwa wskazuje, jest synonimem zabawy. Krótka maceracja: inzolia – trzy tygodnie, zibibbo przez sześc tygodni nadaje winu struktury, pozostawiając nietkniętym…
Soave to klasyka włoskich białych win. Zgodnie z wymogami apelacji wino powstało na bazie szczepów garganega i trebbiano di Soave. Winifikacja odbywa się w stalowych…
Cabernet sauvignon to najpopularniejszy szczep Doliny Maipo, nazywanej często chilijskim Bordeaux. Winorośl wzrastała na glebie z dużą zawartością żwiru i wapnia. Owoce zbierano ręcznie, w…
Wino to pochodzi z winnicy położonej 24 kilometry od Oceanu Spokojnego i 450 kilometrów na południe od Santiago, w wiosce Guarilihüe. Jest to górzysta strefa…
Winorośl wzrasta w Dolina Itata. Wino pochodzi z winnicy znajdującej się 22 kilometry od Oceanu Spokojnego i 450 kilometrów na południe od Santiago, w wiosce…
Bordoski blend sauvignon blanc i sémillon w chilijskim wydaniu. Kupaż jest nieprzypadkowy, gdyż Dolina Maipo porównywana jest do słynnego, francuskiego regionu ze względu na podobieństwo…
100 % szczepu chardonnay z najlepszych siedlisk Avize, Mesnil-sur-Oger. Część wina bazowego winifikowane było w beczkach, aby dodać głębi. Następnie wino dojrzewało w kontakcie z…
Pierwszym skojarzeniem z jakościowym winem różowym jest apelacja Chiaretto di Bardolino DOC, znad cudownego jeziora Garda. Wyciśnięty moszcz pozostawiono w kontakcie ze skórkami przez kilka…