Kraj: | |
---|---|
Kolor: | |
Smak, styl: | |
Szczep: | |
Region: | |
Producent: | |
Pojemność: | |
Zawartość alkoholu: | |
Roczniki: |
|
Kod produktu: |
|
Charakterne i świetnie zbudowane wino czerwone, do którego produkcji użyto przede wszystkim dwóch odmian z rodziny cabernet – cabernet cantor (70%) i cabernet cortis (20%) uzupełnionych niewielkim dodatkiem odmiany baron. Pierwszej z nich wino zawdzięcza swoją mocną strukturę, pozostałym natomiast elegancję i nuty ciemnych owoców i przypraw. Po fermentacji, gotowy kupaż dojrzewa przez 6 miesięcy w używanych francuskich beczkach. W kieliszku przybiera ciemnorubinowy kolor i uwalnia intensywne aromaty czarnych porzeczek, śliwek, wiśni, przypraw i czekolady. Usta pełne i gładkie, soczyste i zrównoważone. Twórcą tego wina jest Kobieta-Winiarz, Irmina Szpak, która poleca je przede wszystkim do bigosu, ale podawać warto również do dziczyzny i grillowanego mięsa.
Uwielbiam je. Niczym nie ustępuje włoskim, wytrawnym winom. Idealne do czerwonego mięsa i makaronów. Szczerze polecam.
moja nowa miłość, wytrawna śliwka w czekoladzie z długim , idealnym finiszem;)))
Wyśmienite polskie wino. Ja, uwielbiająca włoskie wina, byłam bardzo pozytywnie zaskoczona. Serdecznie polecam.
Co za piękne odkrycie! Wino nietuzinkowe, przypadło mi do gustu pod każdym względem: piękny śliwkowo-rubinowy kolor, bardzo silne, beczkowe aromaty wanilii, cynamonu i dymu (francuski dąb zobowiązuje), a do tego smaki dojrzałych leśnych owoców. Długi i pikantny koniec – Polak też potrafi!
Genialne