Kraj: | |
---|---|
Kolor: | |
Smak, styl: | |
Szczep: | |
Region: | |
Producent: | |
Pojemność: | |
Zawartość alkoholu: | |
Sposób zamknięcia butelki: |
|
Rocznik: |
|
Kod produktu: |
|
Polskie wino lodowe to prawdziwy rarytas i odważny eksperyment winiarzy z Baniewic. Aby powstało, muszą zaistnieć konkretne warunki, a te pojawiły się 6 stycznia, gdy temperatura spadła do -7 stopni i o godzinie czwartej nad ranem rozpoczął się zbiór zamarzniętych owoców odmiany johanniter. Efekt końcowy jest znakomity. Wino ma bardzo dobrą strukturę i balans pomiędzy słodyczą i kwasowością. Nos nie odbiega od najlepszych win lodowych i obfituje w intensywne aromaty miodu, jabłek i słomy. Usta jedwabiście gładkie, oleiste, ale z odświeżającą, cytrusową końcówką, która trwa i trwa. Można się nim cieszyć wśród eleganckich deserów lub solo.