Odbiór z automatów i punktów DPD Pickpup. Sprawdź!
Wiosna to czas odrodzenia, lekkości i świeżości – i właśnie te cechy odnajdziesz w wyjątkowym zestawie trzech win Wiosenna Symfonia. Starannie dobrane butelki zachwycą Cię owocową finezją, orzeźwiającą kwasowością i subtelnymi aromatami, które idealnie komponują się z ciepłymi, wiosennymi dniami.
🍷 Xavier Côtes du Rhône Rosé Sea Foundation 2023 – Delikatne różowe wino z Doliny Rodanu, pełne nut czerwonych owoców, takich jak truskawki i maliny, z lekkim mineralnym akcentem. Idealne do lekkich sałatek, grillowanych warzyw i spotkań na świeżym powietrzu.
🍷 Jean Bousquet Chardonnay – Argentyńskie Chardonnay o pełnym, ale świeżym charakterze. Łączy soczyste nuty tropikalnych owoców z lekką kremowością, co czyni je doskonałym wyborem do białych mięs, ryb czy delikatnych serów.
🍷 Konrad Kētu Bay Sauvignon Blanc Marlborough – Klasyczny nowozelandzki Sauvignon Blanc z regionu Marlborough. Jego intensywne aromaty cytrusów, marakui i świeżo skoszonej trawy sprawiają, że jest wyjątkowo orzeźwiający. Perfekcyjnie pasuje do owoców morza, kozich serów i lekkich przekąsek.
„Wiosenna Symfonia” to zestaw, który rozbrzmiewa harmonią smaków i aromatów – idealny na pierwsze ciepłe wieczory, pikniki i radosne chwile w gronie najbliższych. 🌿☀️
Zestaw pakowany jest w standardowe pudełko kartonowe chroniące zawartość przed uszkodzeniem, które nie jest opakowaniem ozdobnym. Jeśli chcesz sprawić komuś niespodziankę, możesz podać treść życzeń podczas składania zamówienia, a my dołączymy je na specjalnie przygotowanej karcie w kopercie.
Wspaniale orzeźwiający róż z południowego Rodanu na bazie szczepów cinsault, syrah, grenache i rolle, z najlepszych gliniasto-wapiennych działek. Zimna maceracja zapewnia odpowiednią owocowość, z kolei dojrzewanie na osadzie dodaje winu ciała i struktury. Wino wyjątkowe, gdyż od 2020 roku Xavier Vignon aktywnie angażuje się w działalność Sea Foundation, wspierając projekty mające na celu ochronę ekosystemu morskiego. Tak powstał pomysł na wino Xavier Côtes du Rhône Rosé Sea Foundation. W kieliszku wino przejrzyste, blado-różowe, w stylu prowansalskim. W nosie dominują aromaty malin, dzikiej truskawki. Smak hojny, owocowy, z długim, świeżym finiszem. Świetnie sprawdzi się z wieloma daniami. Podawać z owocami morza, lekkimi przystawkami czy stekiem z tuńczyka. Serwować w temperaturze 10-12°C.
Naprawdę rześkie chardonnay z Argentyny. Dobrą kwasowość uzyskują winogrona w wysoko położonych winnicach podczas zimnych nocy, a z kolei dzienne słońce przydaje im cukru. W winie ta równowaga jest zachowana. Pośród zapachów owoce tropikalne mieszają się z kwiatami i młodym, zielonym jabłkiem. Na podniebieniu świeże z owocowym akcentem brzoskwini. Znakomity aperitif, warto spróbować do kalmarów lub innych owoców morza.
Niezwykle przystępne i ekspresyjne sauvignon nowozelandzkie. Reprezentatywne i klasyczne zarazem dla stylu Marlborough – regionu pionierskiego w krótkiej historii winiarstwa tego egzotycznego archipelagu. Pochodzi z niewielkiej winiarni rodzinnej Konrada Hengstlera, doświadczonego winiarza o niemieckich korzeniach. Skrząca się, jaśniutka suknia o widocznej gęstości. Bogaty owocem nos opiera się o nuty cytrusowe, z wyraźnym agrestem, kiwi i grejpfrutem. W palecie harmonia kwasowej świeżości z pewnym ciężarem słodkiego owocu i mineralnym akcentem wysuszenia. Znakomicie pijalne!