Odbiór z automatów i punktów DPD Pickpup. Sprawdź!
Wiosenny Toast to dwanaście wyselekcjonowanych win. Pozytywne opinie klientów oraz znakomity stosunek jakości do ceny sprawiają, że wybór staje się oczywisty. Znajdziemy tu sześć win białych, trzy czerwone oraz trzy różowe. Jak na słodkie wina przystało, idealnie komponować się będą ze słodkościami. Cavy wersji genialnie sprawdzą się podczas wznoszenia toastów w towarzystwie bliskich. Taka dwunastka zapewni fantastyczne doznania i zapasy na czarną godzinę. W promocyjnej cenie i z darmową dostawą, czy może być coś lepszego?
Zestaw pakowany jest w standardowe pudełko kartonowe chroniące zawartość przed uszkodzeniem, które nie jest opakowaniem ozdobnym. Jeśli chcesz sprawić komuś niespodziankę, możesz podać treść życzeń podczas składania zamówienia, a my dołączymy je na specjalnie przygotowanej karcie w kopercie.
Naprawdę rześkie chardonnay z Argentyny. Dobrą kwasowość uzyskują winogrona w wysoko położonych winnicach podczas zimnych nocy, a z kolei dzienne słońce przydaje im cukru. W winie ta równowaga jest zachowana. Pośród zapachów owoce tropikalne mieszają się z kwiatami i młodym, zielonym jabłkiem. Na podniebieniu świeże z owocowym akcentem brzoskwini. Znakomity aperitif, warto spróbować do kalmarów lub innych owoców morza.
Słodkie i aromatyczne wino deserowe, raczej wagi lekkiej, z dużą dozą pijalności. Fermentacja zatrzymana na poziomie około osiemdziesiąt gramów naturalnego cukru gronowego na litr, co przekłada się na wyraźne doznanie słodyczy na języku. Pełne zapachów egzotycznych owoców, wśród których odnajdują się też swojskie nuty agrestu i rabarbaru. Warto spróbować z owocowym deserem, albo samo!
Lżejsza wersja południowoamerykańskiego chardonnay, skupiona na ekspresji owocowości samej odmiany. Ręczna, staranna selekcja winogron. Tłoczenie całych kiści, bez użycia siarki. Fermentacja przebiegała w kadziach, tylko trzecia część wina w beczkach, drugo- i trzeciosezonowych. Wino połyskuje złotawo i zielono w kieliszku. Pachnie intensywnie cytrusami. W palecie wyczuwalne ananasy i grejpfruty z trwałym posmakiem. Średniej budowy wino, orzeźwiające i świeże. Idealne do sałatek warzywnych.
Carlomagno Primitivo Appassimento to kolejna, ciekawa propozycja od producenta The Wine People. Winogrona tej odmiany dorastały niespiesznie w pełnym słońcu południowej Apulii. Tradycyjne prowadzenie winorośli „na głowę” i metoda podsuszania owoców, polegająca na okręcaniu dojrzałych kiści na krzewie skutkującym ubytkiem 25-30% ich masy znajduje odzwierciedlenie w kieliszku. Wino zachęca aromatem wiśni i malin podszytym kakaowo-kokosowym sztychem pochodzącym z amerykańskich i francuskich beczek, w których przez 12 miesięcy dojrzewała jego część. Stworzy harmonijny duet ze stekiem z polędwicy wołowej i szeregiem twardych, żółtych serów.
Treściwe i esencjonalne wino średniej budowy, o intensywnym aromacie dojrzałych owoców. Krzepkie jak kataloński góral. Winnice o dobrej ekspozycji na ubogiej, kamienistej glebie. Barwa purpury i fioletu. Kuszące nuty wiśni w likierze, słodkich morw i żurawin, z dalekim echem przypraw korzennych dodawanych do piernika. Ujmuje soczystością owocu zarówno w zapachu, jak i w smaku. Wyczuwa się miękkie, delikatne taniny oraz rześki posmak w finale. Lekkie wino czerwone do letniej kuchni, drobiu, sałatek i grilla.
Cava może byc wytwarzana na terenie całej Hiszpanii. W tym przypadku pochodzi ze słonecznej Walencji, gdzie duża amplituda temperatur między dniem, a nocą zapewnia winu odpowiednią kwasowość. Kupaż 90 % macabeo i 10 % chardonnay. Suknia połyskliwa, z zielonkawymi refleksami. Orzeźwiający charakter zapewniają delikatne bąbelki i intensywne nuty cytrusów, owoców pestkowych. W nosie świeże, czyste. Idealny towarzysz przystawek, ryb czy sushi.
Różowa cava ze słonecznej Requeny. 100 % szczepu grenache zapewnia winu aromatyczną złożonośc. Łososiowy kolor, w nosie aromaty truskawek, wiśni i cytrusów. Wino jest świeże, subtelne i eleganckie. W ustach krągłe z kremowym finiszem, ułożonymi bąbelkami i zadizorną kwasowością. Wino świenie komponuje się z owocami morza, risotto czy rybami.
Lekkie i radosne, właściwie młodzieńcze wino różowe ze znanego regionu Rioja, co oznacza przewagę tempranillo nad szczepem garnacha. Delikatnie wysycona barwa i wyraźne aromaty czerwonych owoców. Skojarzenia pierwsze to truskawka i poziomka, dalej trochę bitej śmietany. W ustach świeżość, odrobina owocowej słodyczy i końcówka z werwą wytrawna. W sam raz do lekkich dań letnich, może nawet na warunki piknikowe.
Sensowne połączenie naturalnej słodyczy owocu z żywym aromatem i rześkością smaku. Różowe lekkie, pijalne i przyjemne. Winogrona grenache pochodzą z regionu Laguny Thau, jest to serce Langwedocji, między Montpellier i Frontignan. Blisko Morza Śródziemnego winnice dojrzewają w idealnym klimacie. Barwa wina w kieliszku łososiowa, delikatna. Zapach intensywny, dużo skojarzeń z owocami leśnymi, truskawką i porzeczką. Na podniebieniu adekwatna ilość cukru i świeżości pozwala łączyć wino z owocowym deserem, albo pić je samo dla przyjemności.
Bardzo ciekawe wino musujące z Veneto, będące wartą uwagi interpretacją dla królującego w regionie prosecco. Na próżno w nim szukać obecności winogron glera (prosecco). Elegancki styl, ożywczość i złożoność zapewniają tu garganega, chardonnay i pinot bianco. Tak skomponowana mieszanka wypełnia kieliszek żywym musowaniem, z delikatną pianką, którą rozświetla lekko złocisty kolor. Kusi zapachem świeżych cytrusów. Dobrze schłodzone oddaje w pełni walory, jakich oczekujemy od musujących win z Italii. Przyjemnie mineralne, z wdzięcznym akcentem zielonego jabłuszka, limonki, melonów i migdałów. Wspaniale odświeżające nie tylko w upalne dni. W kuchni świetnie sprawdzi się jako aperitif, do delikatnych sałatek, drobiu i owoców morza.
Bardzo udane połączenie typowej dla Alentejo odmiany antao vaz oraz arinto. Pierwsza z nich odpowiada w winie za aromaty owoców tropikalnych takich jak melon czy mango, natomiast druga nadaje mu wyraźnego elementu cytrusowego. Całość uzupełniają przyjemne akcenty białych kwiatów. W ustach wino jest dobrze zintegrowane, miękkie i soczyste, a paletę smaków i aromatów uzupełnia delikatny akcent mineralny. Mimo gorącego klimatu, kwasowość jest na dobrym poziomie czyniąc z tego wina odpowiedniego towarzysza dań na bazie owoców morza i rozmaitych warzyw.
Autorskie wino zarządzającej bodegą twórczej enolożki. Pani Amelia Coloma ten kupaż nazwała własnym imieniem, z zasłużoną dumą. Uprawa winorośli bliska organicznej. Poukładane wino czerwone o uniwersalnym charakterze. Ładnie wysycona suknia, purpura z elementami granatu i fioletu. Aromaty dojrzałych, ciemnych owoców. Na pierwszym planie czarna porzeczka i nuty kwiatowe (fiołek, lawenda). Świeże i pełne werwy na języku. Z pewnością pasuje tu hiszpańska szynka długo dojrzewająca lub inne wędliny jakościowe.