Odbiór z automatów i punktów DPD Pickpup. Sprawdź!
Zestaw Wybuchowy Rok składa się z win musujących od znanego producenta Giusti. W zestawie są: dwa różowe Prosecco, które zawdzięcza swój kolor odmianie pinot noir, której dodatek stanowi 10% wina, dwa jasno słomkowe i mocno musujące Asolo Prosecco Superiore DOCG oraz dwa bardzo subtelne, ale jednocześnie rześkie Giusti Brut Asolo Prosecco Superiore DOCG. Zestaw idealnie sprawdzi się przy wznoszeniu toastów oraz podczas celebrowania Sylwestra. Zestaw cechuje bardzo dobry stosunek jakości do ceny.
Zestaw pakowany jest w standardowe pudełko kartonowe chroniące zawartość przed uszkodzeniem, które nie jest opakowaniem ozdobnym. Jeśli chcesz sprawić komuś niespodziankę, możesz podać treść życzeń podczas składania zamówienia, a my dołączymy je bezpłatnie na specjalnie przygotowanej karcie w kopercie.
Nowe prosecco w kolekcji znanego producenta Giusti. Nie jest to jednak zwykłe prosecco, tylko najwyższej jakości wino, które powstało z najlepszych gron odmiany glera pochodzących z winnic zlokalizowanych na wzgórzach Montello oraz miasta Asolo, z czerwonym, gliniastym podłożem zasobnym w składniki mineralne. Wino jest bardzo jasnej, słomkowożółtej barwy z zielonkawymi refleksami. Nos czysty, z intensywnymi aromatami gruszek, zielonego jabłka, zielonej brzoskwini i polnych kwiatów. W ustach lekkie, chrupkie i bardzo świeże. Zgodnie z sugestią na etykiecie, wino jest bardziej wytrawne niż większość Prosecco. Świetne wino na aperitif, z okazji i bez okazji. Podawać w temperaturze 6-8 st.
Różowe Prosecco to absolutna nowość na światowym rynku win musujących, będąca rozszerzeniem dotychczasowej apelacji. Swój kolor zawdzięcza odmianie pinot noir, której dodatek stanowi 10% wina. Podstawa to oczywiście odmiana glera. Obie zbierane były ręcznie, a pierwszą fermentację przechodziły oddzielnie. Glera dojrzewała przez 3 miesiące na osadzie z drożdży, natomiast czerwone wino z pinota przeszło dodatkowo fermentację malolaktyczną, która zaokrągliła nieco strukturę gotowego wina. Następnie, gotowa mieszanka przeszła drugą fermentację w ciśnieniowym zbiorniku i przez kolejny miesiąc dojrzewała na osadzie drożdżowym. W kieliszku wino przybiera różowo-pomarańczową barwę przyozdobioną perlistymi bąbelkami. Przyjemny bukiet obfituje w aromaty brzoskwini, nektarynki, wiśni i kwiatów. W ustach świeże i kremowe, z wytrawnym, brzoskwiniowym finiszem. Znakomite wino do łączenia z jedzeniem. Będzie świetnie pasować do makaronu, dojrzewających szynek, pomidorów i tuńczyka. Podawać w temperaturze 8-10 st.
Wyżyny prosecco, w wersji wytwornej i subtelnej, osiągnięte dzięki ograniczeniu produkcji i wykorzystaniu znakomitego terroir, wyróżnionego spośród morza prostych win musujących o tej nazwie. Chodzi o niewielki obszar wokół miejscowości Asolo, gdzie winogrona odmiany glera, dawniej zwane prosecco, zyskują wyjątkową dojrzałość i równowagę. W winie cieszy intensywny, owocowy bukiet, z zapowiadającą świeżość cytryną i papierówką na pierwszym planie oraz kwiatami akacji w tle. Na podniebieniu wyostrzona, rześka kwasowość harmonizuje z krągłością owocu. Szlachetny aperitif.