Wyrazista Trójka to trzy czerwone wina wytrawne. Wycieczkę do pięknego świata krwistych czerwieni rozpoczniemy od charakterystycznego dla północnego Rodanu kupaż syrah z niewielkim udziałem viognier prosto z gorącej Afryki. Kolejnym przystankiem będzie ekologiczna garnacha, uprawiana na kamienistej glebie katalońskich pagórków w Montsant. Całość zestawu dopełnia kupaż trzech najpopularniejszych szczepów Bordeaux: cabernet sauvignon, cabernet franc i merlot. Wytrawna Trójka świetnie sprawdzi się do przystawek, grillowanego mięsa czy warzyw oraz dojrzałych serów.
Zestaw pakowany jest w standardowe pudełko kartonowe chroniące zawartość przed uszkodzeniem, które nie jest opakowaniem ozdobnym. Jeśli chcesz sprawić komuś niespodziankę, możesz podać treść życzeń podczas składania zamówienia, a my dołączymy je na specjalnie przygotowanej karcie w kopercie.
Charakterystyczny dla północnego Rodanu kupaż syrah z niewielkim udziałem viognier prosto z gorącej Afryki. Zbiór ręczny na początku marca i staranna selekcja gron gwarantują wysoką jakość. Wino spędziło 6 miesięcy w dębie francuskim oraz amerykańskim. Zarówno w nosie, jak i w ustach wyczuwalne są nuty czarnej porzeczki, gorzkiej czekolady oraz kawy. Na podniebieniu dobrze zbudowane, z jedwabistymi taninami i zrównoważoną kwasowością. Niewielki procent viognier dodaje elegancji i aromatyczności.
Posiadłość w rękach rodziny Bessette bez przerwy od roku 1971, oddanej swej ziemi i pracy. Wina powstają w różnego rodzaju zbiornikach, kadziach stalowych, betonowych. Dojrzewają częściowo w beczkach dębowych nietypowego rozmiaru czterystu litrów. W kieliszku widoczna ciemna, błyszcząca suknia. Wyraźny aromat ciemnych owoców- w szczególności jagód, śliwek, z przyjemnym goździkowo-kawowym tłem. W ustach rześkie i smaczne, średniej wagi, z wyczuwalnym, ale zaokrąglonym garbnikiem.
Moc wyrazistego owocu to specyfika treściwej odmiany garnacha uprawianej na kamienistej glebie katalońskich pagórków w Montsant. Certyfikowana, ekologiczna uprawa winorośli pozwala nie tylko na dobrą ekspresję i koncentrację wina, ale też przydaje mu pewnej subtelności. Przed kupażowaniem osobno fermentacja i dojrzewanie każdej odmiany przebiegają tylko w stalowych zbiornikach. Aromaty ciemnych i czerwonych owoców uzupełnia ostrzejszy akcent korzennych przypraw do piernika. W ustach pełno świeżych smaków jagodowych, słodka tanina i wyczuwalna esencjonalność pozostawiają świetne wrażenie.