Smak, styl: | |
---|---|
Kod produktu: |
|
Rozpocznij sezon pełen radości, lekkości i niezapomnianych smaków z naszym wyjątkowym zestawem sześciu win! To idealna kompozycja na wiosenne spotkania, brunch, czy po prostu na celebrację pierwszych ciepłych dni.
W skład wchodzi:
Ten zestaw to prawdziwa uczta dla zmysłów, pełna świeżości, radości i optymizmu. Niech każda butelka będzie okazją do świętowania.
Zestaw pakowany jest w standardowe pudełko kartonowe chroniące zawartość przed uszkodzeniem, które nie jest opakowaniem ozdobnym. Jeśli chcesz sprawić komuś niespodziankę, możesz podać treść życzeń podczas składania zamówienia, a my dołączymy je bezpłatnie na specjalnie przygotowanej karcie w kopercie.
Absolutna klasyka kalifornijskiego winiarstwa i tamtejsza specjalność w kategorii win białych – czyli pełne, dojrzewające w beczce chardonnay. Nie jest to jednak przykład wina zdominowanego przez charakterystyczne elementy dębowe. W nosie wciąż dominuje owoc spod znaku ananasa i karmelizowanych gruszek, z wyraźnym waniliowym akcentem. Suknia koloru złota pozostawia na ściankach kieliszka gęste łzy będące zwiastunem mocnej budowy wina. W ustach pełne, o gładkiej, kremowej teksturze, z delikatną słodyczą drewna i bardzo łagodną kwasowością. To wino, schłodzone do temperatury ok. 12 stopni będzie świetnie pasować do cięższych dań na bazie ryb i owoców morza, cielęciny i szparagów w sosie holenderskim.
Toskańskie vermentino, które nie ma żadnych kompleksów w stosunku do realizacji z Piemontu, Ligurii czy Sardynii. Radość otwiera słomkowa barwa i kojarzące się z owocami egzotycznymi z sadu, kwiatami i delikatnymi przyprawami. Słodycz bukietu przechodzi w miłą dla podniebienia strukturę, z pijalną mineralnością i ożywiającą kwasowością. Nic tu nie jest przesadzone. Wino jest gładkie i przyjemne w odbiorze. Należy serwować dobrze schłodzone. Warto spróbować z lekkimi przekąskami na bazie owoców morza, sałatkami z kurczakiem i miękkimi serami.
Nowe prosecco w kolekcji znanego producenta Giusti. Nie jest to jednak zwykłe prosecco, tylko najwyższej jakości wino, które powstało z najlepszych gron odmiany glera pochodzących z winnic zlokalizowanych na wzgórzach Montello oraz miasta Asolo, z czerwonym, gliniastym podłożem zasobnym w składniki mineralne. Wino jest bardzo jasnej, słomkowożółtej barwy z zielonkawymi refleksami. Nos czysty, z intensywnymi aromatami gruszek, zielonego jabłka, zielonej brzoskwini i polnych kwiatów. W ustach lekkie, chrupkie i bardzo świeże. Zgodnie z sugestią na etykiecie, wino jest bardziej wytrawne niż większość Prosecco. Świetne wino na aperitif, z okazji i bez okazji. Podawać w temperaturze 6-8 st.
Winami Augusta Kesselera należy cieszyć się każdego dnia. Ta myśl przyświecała producetowi, gdy tworzył linię Daily August. Wino cieszy owocowością spod znaku owoców cytrusowych, wspartych odświeżającą kwasowością, którą równoważy wyczuwalny cukier resztkowy. Wino fermentowało w kadzi stalowej, w niskiej temperaturze, co jeszcze mocniej wspiera jego orzeźwiający charakter. Świetnie sprawdzi się jako towarzysz lekkich przystawek, owoców morza czy indyka.
Biała Rioja dla wielu może zabrzmieć jak oksymoron, ale powiedzieć, że powstała z odmiany tempranillo blanco to już prawdziwa bomba! Tymczasem, w roku 2007 została ona oficjalnie uznana za dopuszczalną w klasyfikacji Rioja DOCa i jest to mutacja czerwonej odmiany, z którą dzieli 97,8% DNA. Dla większej złożoności, po fermentacji wino spędziło 3 miesiące nad osadem drożdży. Na intensywny bukiet składają się aromaty gruszek, brzoskwiń i bananów. Gładkie na wejściu, szybko nabiera głębi i trwa długo po przełknięciu. Lokalnie, podaje się do pieczonego kraba i sałatki z tuńczyka. Podawać w temperaturze 10-12 stopni.
Alvarinho / albariño czyli specjalność środkowo-zachodniego narożnika półwyspu Iberyjskiego udaje się w Portugalii nie tylko przy produkcji Vinho Verde, ale również jakościowych win odmianowych. Tak jest w przypadku Alvarinho z Tejo, którego owoce pochodzą z południowego stoku, kredowo-gliniastej gleby znad Atlantyku zapewniając wiele warstw smaków i aromatów. Nos lekko stonowany nutami cytrynowej skórki i kwiatu pomarańczy. W ustach struktura i mineralność są zsynchronizowane z aromatem zielonych cytrusów. Elegancja, równowaga i powściągliwość czynią z tego wina wdzięcznego towarzysza posiłku. Dorsz we wszelkich wydaniach sprawdzi się bardzo dobrze.