Zestaw składa się z trzech win wytrwanych przygotowanych przez kobiety. Dwa białe wina pochodzą z Polski i Austrii, a jedno czerwone z portugalskiej winnicy Quinta do Filoco.
Zestaw pakowany jest w standardowe pudełko kartonowe chroniące zawartość przed uszkodzeniem, które nie jest opakowaniem ozdobnym. Jeśli chcesz sprawić komuś niespodziankę, możesz podać treść życzeń podczas składania zamówienia, a my dołączymy je bezpłatnie na specjalnie przygotowanej karcie w kopercie.
Do tego wina ręcznie selekcjonuje się jak najlepsze grona z klasycznych dla Douro odmian touriga i tinta roriz. Tradycyjna winifikacja to także przedłużona maceracja, przed i po fermentacji, która buduje złożoną strukturę garbników. Leżakowanie w beczkach z francuskiego dębu zajmuje osiem miesięcy, a następnie jeszcze kilka tygodni w butelkach, dla zrównoważenia trunku. W kieliszku przyjmuje szatę rubinową, gęstą. Nos złożony, esencjonalny. Są typowe dla szczepu touriga nacional nuty kwiatowe i balsamiczne, oraz zapachy dojrzałych owoców leśnych i lukrecji. Na podniebieniu zbalansowane, garbnikowe, długie, nieco skórzane. Dobre do mięs w stylu kuchni śródziemnomorskiej.
Czas Na to obsypany nagrodami (w tym międzynarodową Mundus Vini) kupaż solarisa i heliosa. Obie odmiany zostały zebrane na początku października, a po wyciśnięciu powędrowały do 3-letnich beczek z francuskiego dębu z lasu Allier na okres 4 miesięcy, w których wino przeszło niekompletną konwersję jabłkowo-mlekową. Dzięki temu smak wina się zaokrąglił, a nuty pochodzące z beczki świetnie zintegrowały się tworząc wielowarstwowy i intensywny bukiet. Odnajdziemy w nim aromaty ananasa, gruszki i moreli, z akcentem kwiatowym w tle. Pełne i krągłe w ustach, z czystym, długim i waniliowym finiszem. Autorką tego wina jest Kobieta-Winiarz, Irmina Szpak, która uważa, że wino to doskonale zaprezentuje się w towarzystwie kaczki, schabowego i rozmaitych potraw na bazie ryb.
Rasowy austriacki riesling, który został wyprodukowany z owoców pochodzących z tarasowych winnic siedlisk Gaisberg i Heiligenstein, z tym że zebrane zostały one ok. miesiąc wcześniej niż te przeznaczone na wina wyższych kategorii. Fermentację w niskiej temperaturze poprzedziła krótka maceracja na skórkach, a po jej zakończeniu wino dojrzewało na osadzie drożdżowym przez 4 miesiące. Nos jest orzeźwiający, krystalicznie czysty, z delikatnym aromatem moreli, któremu towarzyszy subtelna mineralność. W ustach dochodzi nuta dojrzałych cytrusów, którą podkreśla wyraźna kwasowość. Finisz długi i apetyczny, z utrzymującym się posmakiem. Klasyczny riesling, który dobrze komponuje się z sashimi, indykiem czy kozim serem na ciepło.